Paola jobbar som hotellvärdinna på Comfort Hotel Vesterbro i Köpenhamn och hon vet att man vill utforska och lära känna en ny stad när man besöker den för första gången. Men att hitta de bäst bevarade hemligheterna är inte alltid det lättaste. Därför har vi frågat experterna, de som bor och jobbar i staden, om deras bästa tips. Första tipset är ett av Paolas favoritcaféer: Café Kalaset.

Paola: *“Café Kalaset är helt klart ett ställe man måste besöka när man är i Köpenhamn om man vill njuta av en riktigt god frukost med deras specialitet – pannkakor! Alla är lika höga och fluffiga oavsett vilket tillbehör du väljer. Min favorit är de med blåbär och lönnsirap. Till dem tar jag ibland deras utsökta äggröra och en god kopp kaffe. *


De erbjuder dessutom större rätter som brunchtallrikar och hamburgare. Kalaset ligger mitt i centum bara fem minuters promenad från Norreport station, på Vendersgade 16. Den mysiga atmosfären med retroinredning, ljus och vackra gamla radioapparater längs väggarna ger kaféet extra karaktär och populäritet bland köpenhamnsborna.”


20141201_135807Paola när hon njuter av sina pannkakor med blåbär Caf_é Kalaset._


Så nästa gång du är i Köpenhamn och blir sugen på pannkakor vet du vart du ska gå. Här har du våra hotell i Köpenhamn, om du åker dit: säg hej till Paola och besök hennes favoritkafé. Håll oss uppdaterade under ditt besök genom att tagga ditt foto på Instagram med #nordicchoice!


*Blog header foto från Kalaset’s Facebook sida