Det finns mycket att uppleva på östgötaslätten – inte minst i den gamla industri-, handels- och sjöfartsstaden Norrköping. Låt oss tipsa dig om 5 riktigt bra restauranger i Norrköping – oavsett om du är i staden ensam, med familj eller med vänner.

Ostron hos Anima i Norrköping
Maten är inte bara god utan den är även vacker hos Anima. Foto: Heidi Källoff/Anima

Norrköping är en vacker stad med mycket att göra och uppleva. Arbetets museum, även kallat Strykjärnet, är exempelvis en populär byggnad med formen av en sjuhörning som står mitt i vattnet. Stadens vackra lindalléer ramar in stadskärnan och gör sig otroligt vackra under sommarhalvåret. Med närhet till populära Kolmården är staden också populär för familjer, särskilt under sommarhalvåret. Även för smaklökarna finns det mycket att uppleva i Norrköping – och Östergötland med dess lokala och fantastiska råvaror ger bra förutsättningar för en unik smakupplevelse.


Anima - Norrköpings industrilandskap möter medelhavet


Hos Anima hittar ni Norrköpings främsta vinutbud och fantastiskt god mat från medelhavet, bland annat fisk- och skaldjursrätter. Restaurangen ligger i mysiga lokaler på Gamla Rådstugugatan 26 med utsikt över Norrköpings industrilandskap. Under sommarhalvåret är deras härliga balkong öppen. Under vinterhalvåret omvandlas balkongen till en loungeverandra med skön atmosfär. Perfekt för både små och stora sällskap.


Bord hos restaurang Anima, Norrköping Njut av vin och härlig atmosfär hos Anima. Foto: Heidi Källoff/Anima


Stadsvakten bjuder på kött av högsta kvalitet


På Nya Rådstugugatan 16 i staden ligger den populära restaurangen Stadsvakten. På restaurangen äter du från en tilltalande meny där absoluta fokus ligger på kött av högsta kvalitet. Med tidlösa klassiker tillagade med små medel och med stor kunskap får du en smakupplevelse av hög kvalitet. Restaurangen samarbetar med närliggande gårdar och bönder – därför är råvaror och kött alltid i toppklass. Stadsvakten ligger 6 minuters promenad från Comfort Hotel Norrköping – stadens mest spännande hotell. Här bor du i läcker design i stadens centrum med restauranger, nöjen och sevärdheter precis utanför dörren. Dessutom har du endast 5 minuter till Norrköpings Centralstation.


Restaurang Stadsvakten, NorrköpingNjut av fantastiskt mat i en härlig atmosfär. Foto: Stadsvakten


Spanska smaker på La Uva


La Uva är en spansk tapasrestaurang centralt belägen i staden på Sankt Persgatan. Här hittar du många smakfulla och goda rätter i en avslappnad och öppen miljö. Dessutom har restaurangen en populär Gin & Tonic-bar – kombinera din matupplevelse med en god drink! La Uva är ett bra val för dig som söker efter en prisvärd restaurang antingen för avhämtning, lunch eller middag.


Restaurang Athena – grekiskt sedan 1987


Söker du efter en trevlig grekisk restaurang är Restaurang Athena i stadsdelen Nordantill valet för dig. Med härliga grekiska smaker, personlig service och en avslappnad stämning är restaurangen populär bland såväl turister som lokalbefolkningen. Kombinera din matupplevelse med god dryck – på Athena sätter man sedan 1987 upplevelsen i fokus och hjälper dig få en underbar kväll.


Medelhavet på riktigt på Pappa Grappa


Är du sugen på medelhavsinspirerad mat bör du rikta blickarna mot Pappa Grappa på Gamla Rådstugugatan – bara 10 minuter från Comfort Hotel Norrköping. Pappa Grappa består av tre enheter; Restaurangen, Matbaren och Terrassen. Tillsammans utgör de tre enheterna en kvarterskrog i ordets rätta bemärkelse – alla delar ligger i samma kvarter och har anslutning till varandra. Maten tillagas med väl utvalda råvaror från såväl närliggande producenter som spännande internationella samarbetspartners. Stämningen är familjär, avkopplad och okomplicerad – på Pappa Grappa njuter du och ditt umgänge av italiensk mat och av livet i sig.


Calzone hos restaurang Pappa Grappa, NorrköpingHos Pappa Grappa hittar du stans bästa pizzor. Foto: Heidi Källoff/Pappa Grappa