Medlemskap

Recept på saftiga kanelbullar

Hilda Kirkhoffs unika kanelbullerecept med rivna äpplen

Den 4 oktober är det kanelbullens dag och på flera Home Hotel i Sverige bjuds det på fantastiskt saftiga kanelbullar. Bakade från ett recept unikt framtaget av Hilda Kirkhoff. Njut av bullarna på ett hotell eller baka dem hemma själv, receptet på kalljästa kanelbullar med rårivet äpple hittar du längre ner i artikeln.

Person håller bricka med nybakade bullar, ler, står inomhus med en neutral grå vägg i bakgrunden.
  • Fika ingår alltid på Home Hotel

    När du bor på ett av våra 55 Home Hotel i Norden behöver du aldrig oroa dig för att vara hungrig. Vi ser till att du har det bra från morgon till kväll.

  • Börja dagen med en god frukost och avsluta den med en säsongsanpassad middag som inkluderar fräscha sallader, värmande soppa, hembakat bröd och dagens rätt.

  • Som självklart ingår för alla hotellgäster.

  • Vi bjuder också på fika varje eftermiddag! Vad är bättre än att koppla av en stund med nybryggt kaffe och en hembakad kaka?

  • Besöker du ett av våra Home Hotel i Sverige den 4 oktober, på kanelbullens dag, kan du se fram emot saftiga kalljästa kanelbullar under fikat.

  • Receptet har tagits fram av ingen mindre än bakexperten Hilda Kirkhoff, vinnare av Hela Sverige Bakar 2020.

  • Vill du baka bullarna hemma? Då hittar du receptet här nedan. Lycka till!

Kalljästa kanelbullar med rårivet äpple

Recept framtaget av Hilda Kirkhoff


Vetedeg:


  • 50 g jäst
  • 5 dl kall mjölk (3 %)
  • 1 ½ dl ljus eller vit sirap
  • 1 ägg
  • 1 msk nymald kardemumma
  • ½ tsk salt
  • ca 14 dl vetemjöl (arbeta ner lite i taget)
  • 150 g smör (rumsvarmt)

Fyllning:


  • 200 g smör (rumsvarmt)
  • 2 msk malen kanel
  • 1 dl mjukt farinsocker
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2–3 medelstora äpplen, rivna, urkramade och ordentligt avrunna

Sockerlag & topping:


  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • Pärlsocker

Gör så här


  1. Smula jästen i en bunke, rör ut i kall mjölk.
  2. Blanda ner sirap, ägg, kardemumma och salt.
  3. Tillsätt mjölet lite i taget under knådning.
  4. Knåda 5 min, tillsätt smöret i bitar och arbeta ytterligare 5–10 min tills degen är smidig.
  5. Täck bunken och kalljäs i kyl över natten (minst 8 timmar) eller 1,5 timmar i rumstemperatur.
  6. Rör ihop fyllningen. Riv och krama ur äpplena ordentligt.
  7. Kavla ut degen till en rektangel, bred på fyllning och strö över äpplena.
  8. Vik degen på mitten, skär ca 1 cm breda remsor och forma snurror.
  9. Låt jäsa 60 min under duk.
  10. Koka ihop sockerlagen och låt svalna.
  11. Grädda bullarna i 210°C varmluft, 6–8 min.
  12. Pensla direkt med sockerlag och strö över pärlsocker.

Stort lycka till och Glad Kanelbullens dag!

Senaste artiklarna