På Clarion Collection® Hotel ingår kvällsmat och fika - varje dag. Läs om hotellkedjans kvällsmat, få receptet till det välkända och omtalade brödet och lär känna Petya och Karim, två sprudlande kockar som älskar sina jobb.

Sallad på en buffé
Olika matiga sallader är en stående rätt på våra hotell inom kedjan Clarion Collection

När du stiger in på Clarion Collection® Hotel Tapto på Östermalm i Stockholm möts du av varma leenden, skratt och dofter av nybakat bröd. Som på alla våra Clarion Collection® Hotel ingår frukost, fika och kvällsmat vid varje vistelse. Kvällsmaten består alltid av en soppa, hembakat bröd (som ni kommer få receptet på lite längre ner), en varmrätt och tre matiga sallader. Har du inte bott på ett Clarion Collection® Hotel ännu är det på tiden att göra det nu!


Clarion Collection Hotel Tapto ljusAmilcar förbereder inför kvällen i restaurangen på Clarion Collection® Hotel Tapto.– Vi i personalen har tillsammans med våra stammisar blivit som en liten familj här på hotellet, berättar Petya Vasilevs, kock på Clarion Collection® Hotel Tapto.Petya Vasilevs och Karim Abdel Lah, kockar på Clarion Collection® Hotel Tapto, berättar att de älskar sina arbeten. Det som gör arbetetsdagarna lite extra speciella är all gästkontakt. Köket på hotellet är väldigt öppet, och det tillsammans med buffékonceptet gör att de varje dag möter gästerna som äter på hotellet.


Kockar på Clarion Collection Hotel TaptoPetya, till vänster, har i 12 år jobbat på Clarion Collection® Hotel Tapto, och Karim, till höger, har jobbat på hotellet i 6 år.


Ingen mat ska slängas!


Menyerna planeras veckovis och rätterna innehåller alltid säsongsbaserade råvaror. Under sommaren är det till exempel mycket färska grönsaker och frukt på menyn. Alla Clarion Collection® Hotel är även otroligt duktiga på att planera sina menyer så att matsvinnet minskar. Men visst, det är inte helt oundvikligt att det ibland blir mat över - men då har Clarion Collection® Hotel Tapto kommit på en vinnande koncept: De säljer matboxar billigt till personalen! Så för en liten summa pengar kan personalen köpa den mat som blir över.


Clarion Collection Hotel Tapto BreadDet älskade brödet som alla talar om, och som du kan hitta på våra Clarion Collection® Hotel.


Det mytomspunna brödet...


Brödet. Det omtalade och omtyckta brödet. Under sommaren, då det är högsäsong, bakas det nytt bröd dagligen. Till gästernas förtjusning.– Varje dag kommer det gäster som ber om receptet på vårt bröd!Petya och Karim berättar att det nästan dagligen kommer gäster som ber om att få receptet till brödet. Så nu har de börjat printa ut receptet på papper så det ligger redo i köket när matgästerna frågar efter det. Så - här ger vi er, som suktar efter att få testa brödet själva, receptet:


Ingredienser, 1 limpa: • 5dl filmjölk

 • ca 3dl vetemjöl

 • ca 2dl vetekross

 • ca 2dl rågkross

 • 60 gram kärnfria russin

 • 25 gram solrosfrön

 • 12,5ml bikarbonat

 • lite salt


Så här gör du: 1. Dag 1: Blanda alla ingredienser, utan vetemjöl och bikarbonat, dagen innnan brödet ska bakas. Sätt blandningen sedan i kylen

 2. Dag 2: Rör först ihop vetemjöl och bikarbonat för att sedan blanda ut det med ingredienserna som stått i kylen över natten

 3. Smörj en form och lägg sedan smeten där i

 4. Grädda i ugn på 150 grader i 90 minuter
Läs vidare!


Sugen på vegetarisk mat? Här hittar du Stockholms bästa vegetariska och veganska restauranger.


Boka ditt rum på Clarion Collection® Hotel Tapto i dag!