Malmö är en smältdegel av olika kulturer och erbjuder därför ett otroligt spännande restaurangutbud med smaker från världens alla hörn. Här möts tradition och innovation på såväl anrika restauranger i Gamla Staden som högst upp i moderna skyskrapor. Låt dig inspireras av denna lista och upptäck en ny favoritrestaurang nästa gång du besöker Malmö!

Restaurang Que - matuppläggning
Maten på Restaurang Quê är lika mycket en fröjd för ögat som för smaklökarna. Foto: Restaurang Quê

1. Restaurang Quê


Testa på det vietnamesiska köket när det är som bäst på Restaurang Quê i Malmö. Här arbetar kockarna med kvalitativa råvaror och skapar magiska menyer fullproppade av vietnamesiska smaker i modern tappning. Bakom denna vietnamesiska fine dining står kocken Quan Pham, bland annat känd från ”Köksmästarna” år 2014, som själv har sitt ursprung i Vietnam. Restaurangen ligger i Värnhem en bit utanför Malmö city, så varför inte göra det till en mysig weekend och samtidigt boka några nätter på Quality Hotel The Mill mindre än ett par kilometer bort?


Resturant Que, Malmö - Food arrangementRestaurang Quê bjuder på både smakrika rätter och konstnärliga uppläggningar. Foto: Restaurang Quê


2. Eatery Social Taqueria


Vi tar oss från öst till väst och möts av det mexikanska köket på härliga Eatery Social Taqueria. Perfekt för dig som letar efter en restaurang i Malmö där smakrik tacos och riktigt goda drinkar står på menyn och som samtidigt vill njuta av en trendig och modern miljö. Restaurangen ligger inhyst i Clarion Hotel Malmö Live precis intill kanalen och det är enkelt att boka bord online på deras hemsida.


Eatery Social Taqueria - Clarion Hotel MalmöAvsluta en dag i Malmö med mexikansk streetfood på Eatery Social Taqueria. Vill du sitta ute kan du göra det på La Terazza - där hittar du Malmös bästa sangria.


3. The Raw Kitchen


Malmö erbjuder restauranger med både traditionella och innovativa inslag, och en av de restauranger som tillhör den senare kategorin är helt klart The Raw Kitchen på Brogatan. Menyn är nämligen full av klassiska rätter med med en vegansk twist och inspirationen till maten är hämtad från hela världen. Vad sägs om en Raw Vegan Pizza eller deras egen TiRAWmisu helt fri från mjölk, raffinerat socker, vete och gluten? De erbjuder även en avsmakningsmeny med kökets bästa rätter! Ring restaurangen för bokning.


The Raw Kitchen, Malmö - food, plateThe Raw Kitchen har en avsmakningsmeny som heter duga. Foto: The Raw Kitchen


4. Carnivore Steak House


Är du sugen på en riktigt bra köttbit är det Carnivore Steak House du ska besöka. Hit ska du inte gå om du oroar dig över mängden kalorier, utan här ligger fokus på att njuta av maten och de noggrant komponerade smakerna. Målet är att du ska lämna restaurangen mätt och belåten. Carnivore Steak House ligger Östra Förstadsgatan 24 och har öppet från kl. 17.00 till 23.30 alla dagar i veckan.


5. La Roche Vin & Tapas


Ett besök på La Roche Vin & Tapas är ett hett tips när du och ditt middagssällskap vill njuta av bra tapas i Malmö. Spanska specialiteter som Serranoskinka, Gambas al ajillo, Pata negra och Patatas bravas kompletteras av en bred och varierad vinlista. La Roche Vin & Tapas är öppen för både middag och lunch i Malmö och bord kan enkelt bokas via restaurangens hemsida.


Tapas, sandwiches, wineTapas och vin är en perfekt kombination, om du frågar oss.


6. Mello Yello


Mello Yello är en restaurang på Lilla Torg i Malmö som både bjuder på en lockande meny och en omtyckt och solig uteservering. Här samlas både malmöiter och turister för att njuta av burgare, risotto, grillrätter och smaskiga efterrätter och är det någonstans i staden som du ska ägna dig åt people watching så är det här.


7. The Social Bar & Bistro


Sist men inte minst vill vi tipsa om The Social Bar & BistroQuality Hotel View i stadsdelen Hyllie. Det är en bra restaurang i Malmö för dig som bor på hotellet och vill ha nära till god och kvalitativ mat. Men även för dig som befinner dig i närheten och vill ha en lunch som är utöver det vanliga. Här får du nämligen chansen att testa smakrika och okomplicerade rätter lagade från grunden där klassiska bistrorätter med en modern twist står i centrum.


Exterior of Brasserie X Quality Hotel View


Efter dessa 7 tips och med denna guide har vi förhoppningsvis inspirerat dig till att besöka Malmö och alla fantastiska restauranger staden har att erbjuda!


Här kan du läsa mer om stadens fantastiska utbud av restauranger och barer.
Har du ingen aning om vart du ska bo? Spana in alla våra hotell i Malmö här.