Tromsö ligger vid Norges nordkust och omkring 300 kilometer norr om norra polcirkeln. Staden är också en gastronomisk stad med ett stort utbud av intressanta restauranger. Här tipsar vi om 4 restauranger du inte får missa!

Dining area at Kitchen & Table Tromsø
Närheten till färsk fisk och härliga råvaror har präglat Tromsös restaurangutbud.

Emmas Drømmekjøkken – fransk mat i omfamnande atmosfär

I centrala Tromsö, mittemot den vackra katedralen, ligger Emmas Drømmekjøkken. Gourmetrestaurangen har en komplett meny och erbjuder fransk och internationell mat med lokala ingredienser och råvaror. I en omfamnade atmosfär får du chansen att avnjuta riktigt god och prisvärd mat. Generositet, omtanke och kärlek är ord som genomsyrar både personalen och maten på denna franska pärla i hjärtat av Tromsö.

Emmas Drømmekjøkken restaurant in Tromsø

Bara 70 meter från restaurangen ligger Quality Hotel Saga – ett modernt hotell med fantastisk utsikt över Ishavskatedralen och Tromsö centrum. Från hotellet har du gångavstånd till såväl domkyrkan och Nordnorsk konstmuseum och stora valmöjligheter att utforska staden.

Färsk fisk av högsta klass på Fiskekompaniet Sjøsiden

Letar du efter en restaurang som kan erbjuda färsk fisk av hög klass bör du rikta ögonen mot Fiskekompaniet Sjøsiden. Restaurangen ligger på stadens huvudgata och har en meny som förändras efter säsong. Nya och färska smakupplevelser utlovas – oavsett om du är ute efter fisk eller skaldjur. Dessutom har du en otrolig utsikt över det intilliggande havet.

fiskekompaniet-restaurant-tromso-kim-steven-knutsenFoto: Fiskekompaniet/Kim Steven Knutsen.

Clarion Collection Hotel With: boat outdoor Clarion Collection Hotel With är en hotellpärla mitt på kajkanten och bara ett par hundra meter från restaurangen. Här bor du med oslagbar utsikt och med stadens nöjesliv utanför tröskeln.

Familjevänligt och gott på Yonas pizzeria

Trots att man befinner sig i en havsnära miljö kan en god pizza alltid locka. Yonas Pizzeria i centrala Tromsö öppnade redan 1974 och har sedan dess erbjudit sina gäster riktigt goda pizzor. I en avslappnad och mysig miljö kan du exempelvis prova den berömda pizzan ”Taco” – en pizza du kan få både med stark- och mediumstark sås. Pizzerian har en lekhörna och är därför ett familjevänligt och prisvärt val för dig som söker en riktigt god pizzaupplevelse i Tromsö.

Kulinarisk upplevelse på Smak

Söker du efter en liten och intim restaurang som levererar fine dining av lokala råvaror är restaurang Smak något för dig. På Skippergate 16b har du chansen att ta del av en säsongsbaserad meny med exempelvis fisk- och skaldjur och lamm från närliggande gårdar. Menyn byts varannan vecka och erbjuder fyra-, fem- och sex rätter.

Smak- Restaurant-Tromsø-fisk.jpg Ett besök på Smak är en kulinarisk upplevelse där du får såväl god mat och dryck som personlig service.


Bo på ett av våra hotell mitt i centrala Tromsö och upplev norrsken, beckmörker och arktiska äventyr på riktigt! Se alla våra hotell i Tromsö här!