Visste du att svenskar dricker näst mest kaffe i världen? 3,5 koppar kaffe i snitt om dagen! Bara finländare dricker mer. Vi har älskat kaffe i alla dess former länge, men aldrig har kaffekulturen varit så hipp som nu. Självklart hänger Stockholm med i trenderna. Här får du en liten guide genom några av kaffebarerna som Stockholm erbjuder dig. Vi har valt ut 5 favoriter!

Café Snickarbacken i Stockholm
Snickarbacken har snabbt blivit de mer trendkänsliga Stockholmarnas favoritkaffebar.

Drop Coffee

Drop Coffee hittar du i det charmiga området Mariatorget på Södermalm. Här fokuseras det på att servera en god kopp filterkaffe med hög kvalitet.  Som gäst kan du förvänta dig en kaffeupplevelse utöver det vanliga. Be gärna om en rekommendation av kaffe i baren då de som jobbar här sitter inne på en enorm kunskap. Det här är verkligen kaffeälskarens Mecca! Ett plus är att din hund får hänga med in och mysa.

Drop Coffee har också ett kafferosteri Västberga Industriområde, fem minuters promenad från Midsommarkransen. På Drop Coffees rosteri hålls kurser för du som önskar bredda din kunskap inom rostning, espressobryggning och manuell bryggning.

Fakta: Drop Coffee
Adress: Wollmar Yxkullsgatan 10
Tunnelbana: Mariatorget
Närliggande hotell: Clarion Hotel Stockholm

Drop Coffee erbjuder kaffebönor med olika karaktär och smak.


Johan och Nyström

Bara ett stenkast från Drop Coffee hittar du Johan och Nyströms kombinerade konceptbutik, utbildningslokal och kaffebar. Här serveras fantastiskt färskrostat kaffe odlat av deras Direkt Trade-bönder. Kaféet har en trendig inredning och en levande miljö. Under sommarhalvåret har de också en mysig uteservering.

Fakta: Johan och Nyström
Adress: Swedenborgsgatan 7
Tunnelbana: Mariatorget
Närliggande hotell: Clarion Hotel Stockholm

På Johan & Nyström kan du njuta av både en god filterkaffe eller espresso.


Kafé Esaias

I en charmig liten lokal längst upp på Drottninggatan i centrala Stockholm hittar du Kafé Esaias. Kaffebönorna de använder på Kafé Esaias kommer från Da Matteo Torrefazione, ett unikt kafferosteri som ligger i Göteborg. Mycket fokus ligger också på deras svenska och ekologiska råvaror. Ett tips är att testa deras underbara kaffe tillsammans med deras goda frukost.

Fakta: Kafé Esaias
Adress: Drottninggatan 102
Tunnelbana: Hötorget/T-centralen/Rådmansgatan
Närliggande hotell: Comfort Hotel Express Stockholm Central

Eftersom svenskarna dricker näst mest kaffe i världen kan du vara säker på att hitta gott kaffe i Stockholm, oavsett var i staden du befinner dig.


Kaffeverket Snickarbacken 7

Precis vid Humlegården ligger Snickarbacken 7, Stockholms nya mötesplats för konst, inredning, design, mode och kaffekultur. Gästen får verkligen uppleva något speciellt hos Snickarbacken 7, där lokalens arkitektur är väldigt originell. Här kan man också njuta av olika konstutställningar när man intar sin kopp med kaffe. För mig andas det här kaféet Berlin! Beställ en god kaffe med bönor från något av de olika rosterierna och bara njut av människorna, atmosfären och intrycken.

Fakta: Snickarbacken 7 Adress: Snickarbacken 7
Tunnelbana: Östermalms torg
Närliggande hotell: At Six

Snickarbacken 7, en gömd pärla precis invid Humlegården. Foto: Sebastian Hellström

Stockholms hemligaste mötesplats för både kaffe, konst och kultur. Foto: Sebastian Hellström


Kahls Kaffehandel

Sugen på en god take away-kaffe? Hoppa in på Kahls Kaffe, på Mäster Samuelsgatan 46A, mitt i City. Här möts du av en härlig doft av nymalda kaffebönor i en mysig och ombonad atmosfär. På Kahls Te och Kaffehandel finns ett hav av olika kaffebönor och olika teer som du kan köpa med dig hem av. Inte minst är personalen väldigt kompetenta och trevliga! Kahls Te & Kaffehandel på Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm är verkligen omgivet av kärlek och omsorg!

Fakta: Kahls Kaffehandel

Adress: Mäster Samuelsgatan 46A
Tunnelbana: T-Centralen/Hötorget
Närliggande hotell: Hotel C Stockholm

Och förresten, du vet väl att på alla våra Stockholms-hotell kan du räkna med att alltid få en kopp kaffe som är både Fairtrade och ekologisk.Läs även vår Stockholmsguide: Sevärdheter och saker att göra i Stockholm