Vegetarisk och vegansk mat är ett bra val ur många aspekter, oavsett om du väljer att utesluta kött och animaliska råvaror av etiska skäl, för miljön eller din kropps välmående. Njut av kreativ matlagning där köttet inte spelar huvudrollen på Stockholms många vegetariska och veganska restauranger!

Farang
Om du vill avnjuta en lyxig vegetarisk middagsupplevelse bör du rikta ögonen mot Farang

Abyssinia


I Vasastan ligger den prisbelönta etiopiska restaurangen Abyssinia. Här erbjuds exotisk etiopisk mat till ett bra pris och i en härlig miljö. Med specialimporterade veteslag och kryddor från en hyllad etiopisk matkultur kan du här äta härlig vegetarisk mat av högsta kvalitet. Smaka på de syrliga pannkakorna eller det traditionellt rostade kaffet – på Abyssinia bjuds du på en annorlunda och smakfull upplevelse! Bo stilfullt i Stockholms centrum på Clarion Hotel Sign – då har du närhet till både restauranger, shopping och nöjesliv.


Färgstarkt och smakrikt med etiopiska kryddor på Abyssinia. Foto: Abyssinia


Rutabaga


2017 öppnade, den omtalade och omtyckta kocken, Mathias Dahlberg sin vegokrog Rutabaga. Här serveras lakto-ovo-vegetariska rätter med råvaror av hög kvalitet och spännande drinkar som matchar rätterna. Restaurangen ligger på Grand Hotel i centrala Stockholm och lockar massvis med gäster varje vecka.


Vegetariska restaurangen Rutabaga i StockholmNjut av riktigt vällagad mat i en trevlig omgivning


Mathias Dahlgren är en svensk känd kock som år 1997 vann Bocuse d'Or, kockarnas världsmästerskap. Och är hittills den enda svenska kocken som vunnit denna prestigefyllda tävling.


Farang


Om du vill avnjuta en lyxig vegetarisk middagsupplevelse bör du rikta ögonen mot Farang på Tulegatan i Vasastan. Här lagas sydostasiatisk mat när den är som allra bäst. Med 7-rätters middag i en fantastisk miljö är Farang valet för dig som är ute efter en riktig lyxmiddag. Restaurangen erbjuder dessutom riktigt bra drinkar och lämpar sig också utmärkt för after works eller finare affärsluncher. Nordic Light Hotel är Stockholms mest centrala hotell och erbjuder hög kvalitet och närhet till allt.


På Farang talar maträtterna lika mycket till ögat som till smaklökarna. Foto: Tuukka Koski


Missa inte Farangs fantastiska cocktails! Foto: Tuukka Koski


Elegant och stämningsfullt i Farangs matsal. Foto: Tuukka Koski


Hermans


Är du sugen på vegetarisk buffé i Stockholm är Hermans på Södermalm valet för dig! Här får du chans att äta dig mätt på massvis med vegetarisk mat till ett bra pris. Dessutom erbjuder de studentrabatt – ett gyllene tillfälle för dig som pluggar att äta upp sig! Med hembakade desserter och ekologiska drycker gör Hermans sitt för att öka medvetenheten om planetvänlig kost. Vill du bo ett stenkast från Gamla stan med närhet till såväl Söder som Norrmalm är Hobo valet för dig. Här bor du i unika och urbana rum vid Brunkebergstorg, ett par minuter från shoppinggatan Drottninggatan.


Slå er ner i Hermans lummiga och vackra trädgård med fantastisk utsikt över Stockholm. Foto: Hermans


Hermans buffé är känd för sitt stora utbud av goda vegetariska rätter. Foto: Hermans


The Green Queen


På hörnet av Norr Mälarstrand 64 hittar ni denna gröna pärla, The Green Queen. Här kan ni synda med gott samvete. Kebab, hamburgare, quesadillas, smoothies, glutenfri öl och mycket mer - allt plantbaserat.


The Green Queen


Njut av högklassig Plant Based Street Food på restaurangens soliga uteservering eller on-the-go. Ett hett tips är att ta med maten och sätta sig nere vid pråmarna på Mälarpaviljongen!
Ska du till Stockholm? Här hittar du alla våra hotell i Sveriges huvudstad!