Det var en gång en ung man som köpte ett hotell... Så började den vackra sagan om en grupp människor som reser land och rike runt i jakt på historiska byggnader, spännande platser och de bästa personerna. Nu har vi äntligen nått magiska 200 hotell. Snipp, snapp, snut så var sagan långt från slut.

200-hotell-konfetti

Det var 1997 som Petter A. Stordalen tog steget in i hotellvärlden. Det började med ett hotell i den norska staden Langesund: Skjærgården hotell og badepark – numera Quality Hotel™ Skjærgården. Under de tre följande åren växte företaget med i genomsnitt ett nytt hotell var fjortonde dag, och var tionde dag anställdes 50 nya medarbetare.


Takten lugnades ner med tiden, men har aldrig stagnerat.


Under en strålande sensommardag 2019, och med glitter och konfetti, avslöjades det att den finska hotellkedjan Kämp Collection Hotels skulle införlivas i vår familj. Utökningen innebär att vi äntligen, äntligen, äntligen består av över 200 hotell!


facade-pool-terrace-quality-hotel-skjaergardenQuality Hotel™ Skjærgården.


Bra för oss såklart, men varför är det bra för dig också?


För dig betyder det att du kan välja mellan 200 stora, små, budget, boutique, historiska, supercentrala hotell i Norden och i Baltikum.


Oberoende om du bor på lyxiga Hotel Kämp i Helsingfors eller på trevliga Clarion Collection® Hotel Grand Bodø, tjänar du bonuspoäng som du kan använda för gratis övernattningar, ta ut som presentkort eller donera till ett välgörenhetsändamål. Du får även medlemsförmåner (förutsatt att du är medlem, så klart!).


Rökfria rum och baconuppror. Vägen till 200 hotell har varit ett riktigt äventyr:


Först utan askkoppar


I januari 2007 blev vi den första hotellkedjan som slutade med rökrum och blev helt rökfria. På nyhetsaffischerna kunde man läsa:


“Från den 1 januari 2007 är alla våra hotell hundra procent rökfria. Merparten av våra gäster har haft önskemål om detta, samtidigt som efterfrågan på rökrum har varit minimal. Det är därför ett sant nöje för oss att kunna infria förväntningarna och önska dig välkommen till ett 100 % rökfritt nytt hotellår! Boka ditt rökfria hotellrum på www.choicehotels.no.
Strawberry Hotels Scandinavia – Nordens första rökfria hotellkedja”


Don’t go bacon my heart


Under 2015 testade flera av hotellen i Comfort Hotel® att ta bort bacon och korv från frukostbuffén för att göra måltiderna lite bättre för kroppen och jordklotet. Det visade sig att världen inte var redo för detta initiativ, och det blev internationell omtalat i så stor utsträckning att till och med Daily Mail skrev om det. Efteråt benämns denna korta tidsperiod som bacon-gate.


5 000 dygn till flyktingarna


I september 2015, efter ett möte med invandrarministeriet i samband med flyktingkrisen, meddelades det att våra hotell sammanlagt skulle ge bort 5 000 gratis övernattningar till flyktingar i behov av akut hjälp.


När det nästan gick helt på tok


Det är vida känt att vår grundare har en förkärlek för minnesvärda hotellöppningar. Han har bland annat sprungit ner för hotellfasaden på Clarion Hotel® Aviapolis, flugit i en zipline från taket på Clarion Hotel® The Hub och under öppningen av Clarion Hotel® Malmö Live kom han körande in mot land på en vattenskoter i sann James Bond-stil.


Problemet var att farten var för hög då han träffade land, och då fyrverkerierna fyrades av gick det nästan likadant med hans tumme. Fullt så dramatiskt var det kanske inte, men fingret blev i alla fall förvrängt.


Petter stordalen jetski
Från 0 till 200 på 22 år. Om vi hade varit en bil hade vi nu varit en väldigt långsam bil. Men vad gör väl det när resan är så trevlig.


Här hittar du alla våra hotell.