När vi summerar Stockholm Pride och EuroPride 2018 kan vi konstatera att festivalen hade fler besökare än någonsin och att kärlek och frihet för alla än en gång stod i centrum.

Stockholm Pride Parade
Stockholm Prideparad

– 600 000 stockholmare samlades längs gatorna och hyllade det färgglada, högljudda och kärleksfulla tåget som korsade stan, berättar MingelMartin, som hjälper oss lista höjdpunkterna under årets Pride i huvudstaden.

”En mäktig känsla”

Martin ”MingelMartin” Edlund, 33,  jobbar på Clarion Hotel® Stockholm och förutom sitt vanliga jobb är han på god väg att bli en stor profil i Nöjesstockholm. Under EuroPride i Stockholm och Göteborg höll han i en rad evenemang och deltog i båda paraderna. Martin är en Pride-älskare av rang och för honom är det en självklarhet att stötta och delta på festivalen:

– Jag älskar allt med Pride. Atmosfären, människorna, färgerna, kärleken, festerna. Det är så vansinnigt kul och när man har möjligheten att bidra till en fest för kärleken och allas lika värde är det jätteviktigt för mig att göra detta, berättar Martin.

MingelMartin. Foto: Privat

Fler än nånsin firade kärleken

Årets Pride var inget undantag. I år slog man dessutom deltagarekord:

– Det var helt magisk som alltid, i år dessutom med fler deltagare än någonsin. Det är en mäktig känsla att uppleva 600 000 stockholmare samlas längs gatorna och hylla det färgglada, högljudda och kärleksfulla tåget som korsar stan. Man blir ödmjukt stolt över stan, Sverige och alla fantastiska människor som finns här!

”Med hjärtat har vi visat vart vi står”

Martin är stolt över att jobba för Strawberry, en av Prides största sponsorer.

– I dessa tider är det kanske viktigare än någonsin att som företag visa sin ståndpunkt och tydligt visa att man är för mångfald och allas lika värde. Under vår fantastiska slogan ”Room for All” har vi verkligen med hjärtat visat vart vi står och att innanför våra dörrar är alla välkomna, säger Martin och fortsätter:

– Jag ser det som en självklarhet att  engagera mig och visa att vi verkligen gör detta med hjärtat och inte ”enbart” som en punkt i en hållbarhetsplan eller liknande.

Om MingelMartin

Namn: Martin Edlund Ålder: 33 Bor: Fruängen i Stockholm Familj: Mamma och pappa i Nyköping, lillasyster i Mullsjö. Samt underbara vänner som jag också räknar till familjen. Gör på Strawberry: MingelMartin och Inhouse Sales på Clarion Hotel Stockholm. Antal Prideparader: Oräkneliga som publik, men faktiskt endast 4 tågandes i paraden.

De bästa bilderna från Stockholm Pride

Stockholm Pride 2018 arrangerade tillsammans med West Pride i Göteborg det stora evenemanget EuroPride. Stockholm Pride är Skandinaviens största Prideparad och i år kantades paraden av närmare 600 000 åskådare och inte mindre än 55 – 60 000 (!) deltagare i 250 ekipage. Se ett bildspel från Prideparaden den 4 augusti nedan!


Strawberry – stolt partner till Pride 2018

Till Strawberry är du välkommen precis så som du är. Vi är övertygade om att våra gästers och medarbetares olikheter bidrar till att skapa unika hotellupplevelser och magiska möten. Mångfald gör oss bättre. Vår dörr står alltid öppen.

Här finns det rum för alla.


Mer om Pride och Strawberry.