Medlemskap
Glamping tent at the rooftop of Quality Hotel The Weaver in Gothenburg.

Room for all

Nordens mest unika hotellrum

Du, jag, vi kommer i alla olika former, storlekar, färger och skepnader – precis som hotellrummen hos Strawberry. Tänk vilken tråkig värld vi hade levt i om alla var likadana. Våga var unik. Våga sticka ut. Precis som våra hotellrum.

Här finns det rum för alla

Strawberry har bokstavligen rum för alla. Oavsett om du vill bo som en kung i en gigantisk svit med privat jacuzzi, är spirituell och vill uppleva övernaturliga fenomen eller om du vill bo enkelt och 100% klimatneutralt. Strawberry har över 230 hotell, med cirka 44 000 hotellrum. Tusentals unika. Precis som vi. Här hittar du några av Nordens mest unika hotellrum, kanske hittar du ditt favoritrum som du vill boka till din nästa resa!

 • Lyxig glamping på hotelltak

  Ja, du läste rätt. Vi erbjuder rum även utanför hotellet, eller på, i detta fall. Bo på toppen av det 21 våningar höga Quality Hotel® The Weaver.

 • Som du förstår är utsikten fenomenal, både uppåt, nedåt och framåt. Tältet heter Stargazer, om det är döpt efter den vackra stjärnhimlen du kan somna till eller inte låter vi vara osagt.

 • Du sover i ett stort och flådigt tält i en varm och hög dubbelsäng. Utanför tältet har du en alldeles egen uteplats! Läs mer om glampingtältet här.

 • Närheten till centrala Göteborg, Liseberg, Universeum och andra sevärdheter får vi inte glömma, allt roligt Göteborg har att erbjuda ligger bara en kort spårvagnsresa bort.

Bo klimatneutralt – med hela tjocka släkten

... eller med kompisgänget. Kedjan Comfort Hotel® erbjuder stora XXL-rum där alla får plats. Eller ja, många i alla fall, upp till 8 personer. Och på Comfort Hotel® Solna kan hela gänget bo med gott samvete, det är nämligen det första nollenergihotellet (ett hotell som producerar mer energi än det förbrukar) i hela Skandinavien. Byggnadens tak och väggar är täckta med solpaneler, vilket har gjort hotellet till det mest solpaneltäta i hela världen. Utöver att tak och fasad är täckt av solpaneler finns det många fler energismarta lösningar, den häftigaste måste vara hotellets hiss. När den går ner genererar den tillräckligt med energi för att sedan kunna ta sig upp igen. Så du, ta med dig kompisgänget till Comfort Hotel® Solna och glöm inte ta hissen upp till rummet.


Läs mer om de smarta lösningarna på Comfort Hotel® Solna här.


WeCare - comfort hotel solna roof_16_9Hotelldirektör Sam Radstakke Nissen visar upp det solpanelsklädda taket.

 • Bo som en kung i sviten Koi

  I centrala Oslo, precis bredvid Jernbanetorget, hittar du en unik tvåvåningssvit på Clarion Hotel® The Hub.

 • Sviten är döpt efter den japanska fisken koi och i det höga taket hänger en gigantisk… fisk. Vissa menar att koien är en symbol för tur, lycka och rikedom.

 • Utöver sköna sängar, stora sällskapsytor, vacker utsikt och fräscha badrum, så hittar du även ett foosball-bord. Utmana din rumskompis på en runda.

 • Om nu koi står för tur och lycka, så vinner du förhoppningsvis matchen lätt!

 • Hotellet har mängder av rum, närmare bestämt 810 st, så här finns det verkligen unika hotellupplevelser som passar alla.

 • För att boka sviten Koi behöver du mejla eller ringa till hotellet, här hittar du kontaktuppgifter

Checka in i en fängelsecell

Fängelse… cell? Ja, du läste rätt. Både Clarion Collection® Hotel Bilan i Karlstad och Clarion Collection® Hotel Katajanokka i Helsingfors är gamla fängelser. Två hotell fyllda med unik historia. På hotellet i Karlstad kan du till och med besöka Fängelsemuseet som ligger i byggnaden. Där man har bevarat flera celler, interiörer, vakt- och fångdräkter, dagboksanteckningar, filar, verktyg och annan spännande kuriosa från fängelsetiden. Det sägs även spöka på Clarion Collection® Hotel Bilan, både hotellpersonal och gäster har vid olika tillfällen vittnat om oförklarliga ljud och känslan av att inte vara helt ensamma... Blir du nyfiken? Läs mer om de paranormala aktiveterna som sker på hotellet här.


Hotel Katajanokka - hotel corridorHotellkorridoren på Clarion Collection® Hotel Katajanokka visar tydliga spår av det forna fängelset.


Clarion Collection® Hotel Katajanokka har vi än så länge inte fått några rapporter om paranormala aktiviteter, men att byggnaden ursprungligen var ett länsfängelse och häkte ser man spår av. De gamla cellerna som nu blivit unika hotellrum är självklart stilfullt renoverade och inredda, och med sina metertjocka tegelväggar är de även väldigt tysta. Här sover du med andra ord väldigt gott, trots hotellets centrala läge i huvudstaden. Välkommen att testa nästa gång du besöker Helsingfors!

 • Sov i en kunglig svit

  Hur låter: 125 kvm av ren komfort och elegans, en stor terrass i norrläge med privat jacuzzi och bastu?

 • Vi hoppas att det låter alldeles underbart. Allt detta, och mycket mer, kan du uppleva i Quality Hotel™ Globes King Suite.

 • Självklart har sviten även en stor och skön dubbelsäng i ett separat sovrum. Ett vardagsrum med en soffgrupp och ett matsalsbord med plats för 6 gäster.

 • Denna unika svit hittar du söder om Stockholm, precis bredvid Avicii Arena. Perfekt om du vill lyxa till det innan och efter en konsert eller ett event på arenan. Tele2 Arena och Hovet ligger även dem bara ett stenkast bort.

 • Välkommen till King Suite för en riktigt kunglig hotellupplevelse, som du kommer minnas för alltid!

Senaste artiklarna