Strawberry grundare Petter A. Stordalen har tagit det allra första spadtaget till ett nytt Clarion Hotel® i vackra Sundsvall. Våren 2021 kommer det nya hotellet att kunna välkomna sina första gäster.

Nytt Clarion Hotel i Sundsvall

Första spadtaget i Sundsvall är grävt, av ingen mindre än Petter A. Stordalen tillsammans med Knut Rost, vd för fastighetsbolaget Diös, och Peder Björk, kommunstyrelsens ordförande. Redan till våren 2021 planeras det att hotellet ska stå klart."Jag är oerhört glad över att vi fått förtroendet att förvandla Sveriges förmodligen vackrast belägna parkeringsplats till stans nya mötesplats, Sundsvallsbornas nya och självklara vardagsrum."Strawberry och Petter A. Stordalen har många hotellöppningar på gång. Bara under 2019 slår minst fem nya hotell upp portarna. Hotellen ligger i olika länder, är både stora och små, men en sak gäller för allihop:


Kommande år öppnar vi många nya hotell. De har en sak gemensamt och det är att de öppnar på platser där vi ser en oerhörd potential. En potential att locka fler till dessa platser men också potentialen att vi som företag aktivt kan bidra till att öka attraktionskraften. Sundsvall är inget undantag. Jag är oerhört glad över att vi fått förtroendet att förvandla Sveriges förmodligen vackrast belägna parkeringsplats till stans nya mötesplats, Sundsvallsbornas nya och självklara vardagsrum. Dessutom har vi ambitionen att erbjuda Sundsvalls bästa arbetsplats när vi nästa år påbörjar rekryteringen av hotellets personal, säger Stordalen.


Petter A. Stordalen tar första spadtaget för nya Clarion Hotel i Sundsvall


Clarion Hotel satsar stort


Hotellet blir vårt tredje i Sundsvall, staden som år 2017 röstades fram som Sveriges vackraste. Sedan tidigare har Strawberry även Clarion Collection Hotel Grand Sundsvall och Quality Hotel Sundsvall, två centralt belägna hotell med närhet till aktiviteter och sevärdheter.


Det är fastighetsbolaget Diös som utvecklar det nya stadsdelsprojektet Riverside som kommer att ligga på Norrmalm i Sundsvall. Ett helt nytt område har länge planerats och utöver det nya hotellet byggs även nya bostäder, restuaranger och en galleria.


Lokala talanger ska hittas med talangjakt


För att skapa den bästa hotellupplevelsen krävs framför allt två saker: engagerad personal och stark anknytning till lokalområdet. Därför rekryterar Clarion Hotel ofta genom att anordna talangjakter. Tidigare talangjakter har gett bra resultat då man har fokuserat mer på personlighet och engagemang, än på de sökandes CV. Dessutom har man lyckats skapa en mångfald i personalgrupperna. Talangjakten i Sundsvall sker närmare hotellets öppning, när är dags att anställa personal.


Vill du veta mer om hur en talangjakt går till kan du läsa om talangjakten på Clarion Hotel The Hub här!

Nytt Clarion Hotel i Sundsvall

Fakta om nya hotellet i Sundsvall

  • Ska ligga på Norrmalm i Sundsvall
  • Arkitekt: Krook & Tjäder
  • 270 rum och totalt 540 bäddar
  • 4 lyxiga sviter på cirka 50 - 65 kvm
  • Konferenslokaler och en bankettsal på 400 kvm
  • Spa- & fitnessavdelning högst upp i byggnaden