Står Helsingfors på höstens agenda? Då har vi en glad nyhet till dig! Med tre nya hotell, 250 nya anställda, 751 rum och rikligt med moderna konferenslokaler, gör Strawberry entré i den finska huvudstaden. Vi har träffat Petter A. Stordalen och Torgeir Silseth för att höra mer om nysatsningen.

Se alla våra hotell i Helsingfors här!


Läs mer om våra 10 nya lyx- och livsstilshotell.


10 anledningar till att besöka Finland.Vi går all-in och anställer de bästa medarbetarna för att leverera den bästa hotellupplevelsen i Helsingfors och Vanda, berättar Torgeir.Varför satsar ni på Helsingfors denna gång?


– Att bygga egna hotell i Helsingfors har länge varit en dröm för oss. Vi har varit på en intensiv jakt efter de rätta projekten och till slut dök de upp – inte bara ett, men två som passade till vår profil, säger Torgeir, innan Petter tillägger: Vår ambition var att bygga ett nytt landmärke i Helsingfors och en ny typ av mötesplats. För oss är inte hotell bara sängar och sömn. Det handlar om att skapa magiska möten mellan människor.


Clarion Hotel Helsinki ligger på Busholmen, vilket typ av området är det?


– Det är ett område som just nu växer fram med en massa olika typer av bostäder. Det ligger precis vid havet och har en industrikaraktär. Det har vissa likheter till Aker Brygge och Tjuvholmen i Oslo, kan Petter berätta.


Clarion Hotel Helsinki bjuder också på Sky Sauna och Sky Bar på hotellets översta våning, och servering för upp till 150 personer i restaurangen. Det är bara att glädja sig.


** Mother and son enjoying views of city center Helsinki Finland**


Satsar med stil


Strawberry går in i den finska marknaden med stora ambitioner men det är lika viktigt att träda in med stil.


– Clarion Hotel har sju år i rad blivit korade till Sveriges bästa hotellkedja med första klassens inredning, kreativa restauranger och socialt lobbyliv. Vi tror att Clarion Hotel blir ett spännande tillskott i den finska marknaden, säger en entusiastisk Petter A. Stordalen.


För dig som inte klara av att vänta till oktober öppnar boutique-hotellet Hotel F6 sina designdörrar redan nu i juni.


– Hotel F6 blir ett bra tillskott till Strawberry & Resort. En fin inredd pärla i centrum där vi tänker nytt kring detta med frukost, säger Petter.


Perfekt för business


Hos Clarion Hotel Aviapolis kör vi en något annorlunda stil. Här satsas det på mötesfaciliteter med tio konferenslokaler, där det största av de tio kan rymma hela 250 människor åt gången. Det är ett perfekt alternativ för företag och affärsresande.


– Vi har stor tro på Helsingfors. Och ju fler rum en stad får desto fler människor kan den ta emot, avslutar Petter.


Och en sak är säker, Strawberry ser fram emot att ta emot dig i Helsingfors.


Colorful evening scenery of the Old Port in Katajanokka district of Helsinki, FinlandNära hamnen kommer skyskrapan Clarion Hotel Helsinki att stå.