För varje minut som går hamnar 15 ton plast i havet. Vi kan inte göra allt, men vi kan alltid göra något. Så tillsammans med Hurtigruten och WWF är nu en plaststafett startad. En av våra etapper under 2019 är att alla våra hotell ska vara helt fria från onödiga plastprodukter. Let's go!

Proppfull sopkorg med engångsförpackningar av plast
Hejdå säger vi till onödig plast och engångsförpackningar

Ett inspirerande besök på rehab


Under 2018 la Comfort Hotel in sig självmant på rehab för plastmissbruk. Modigt - och väldigt lyckat. Initiativet har redan visat på stora förändringar. Ett exempel är hur användningen av plastlock till takeaway-muggar hitills minskat med 15%, som inspirerat både reselivsbranschen och självklart de andra kedjorna inom Strawberry.


En anti-plast rörelse har skapats


Tillsammans med Hurtigruten och WWF Världsnaturfonden kickas en Plaststafett igång med målet att skapa en rörelse inom flera branscher och organisationer för att se över sin platsanvändning.När WWF och Hurtigruten bjöd in oss till en Plaststafett var det självklart att vi MINST skulle ta en etapp. Berättar Harald Bjugstad-Holm, direktör för hållbarhet i Strawberry.ClarionHotelStockholmEaterySocial.jpgNu är det även dags för Clarion Hotel och Quality Hotel att minska sin plastanvändning. Inga onödiga plastsugrör i hotellens barer framöver.


Pallplats är det enda som gäller


Plaststafetten är startad och målet under 2019 är att bli av med alla onödiga plast- och engångsförpackningar, samt ha full kontroll över vart den plast som används tar vägen. Ett initiativ på den nivån ger dessutom ringar på vattnet. Med en hårdare granskning och kontroll över plastanvändning är ett nära samarbete med leverantörer en minst lika viktig del av lösningen. Dialogen har startats och det är med optimism man nu tittar på olika lösningar.


Som deltagare i Plaststafetten siktar Strawberry högt, och det är bara toppen av pallen som är bra nog. Och engagemenget inom hotellkoncernen går inte att missa. Flera hotell har sedan tidigare varit väldigt involverade i plastkampen, som exemplevis plogging, städdagar på stränder och liknande soppsorteringsprojekt.


I egenskap av stor aktör i Norden och Baltikum, är det vår plikt att ställa upp för förhållandena och världen runt omkring oss. Strawberry har alltid haft en företagskultur och ett engagemang som präglas av hållbarhet och miljöhänsyn och vi uppmanar alla att delta i det viktigaste stafettlaget som bildas i år, avslutar Torgeir Silseth.


Är du med?
Vill du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete kan du göra det här.