Den 22 maj 2023 är en stor dag. Då lägger vi Nordic Choice Hotels på hyllan för gott och blir Strawberry. "Vad innebär det?" kanske du undrar. Vi ger dig alla svar i den här artikeln.

People on a outdoor terrace.

Om bara några veckor skriver vi ett nytt kapitel. I och med det får hela boken ett nytt namn: Nordic Choice Hotels blir Strawberry. Kanske fick du nys om detta redan förra sommaren när nyheten annonserades. Mycket har hänt sedan dess. Planering, planering och lite mer planering, och nu är det äntligen dags. Den 22 maj 2023 blir vi äntligen Strawberry och med det följer en massa spännande saker! Vi fortsätter inte bara som förut – vi kommer att bli så mycket mer. Det kommer helt enkelt bara att innebära fördelar för dig – särskilt om du blir medlem hos oss.


Så varför i hela friden byter vi namn?


Även om man driver en koncern som ständigt växer ska man aldrig lägga sig ner för att vila. Nu var tiden inne för förnyelse och chefen själv, Petter Stordalen, säger så här om förändringen:


Tillväxt ligger i företagets DNA och för att vi ska kunna fortsätta den fantastiska tillväxt vi haft de senaste 25 åren krävs förändring. Det räcker inte längre att bara anpassa sig. Vi ska sitta i förarsätet. Vi ska vara bäst i klassen på hotellupplevelser. Och vi kommer att utmana vår roll som turismaktör med målet att bli mer relevanta, för ännu fler, oftare. Därför markerar Strawberry en ny och spännande era för oss.


Hotelläventyret som startade för 25 år sedan med ett hotell har idag cirka 17 000 anställda och över 200 hotell, inklusive ett stort utbud av restauranger, barer, kaféer, sociala zoner, gym, spa, mötes- och konferenslokaler, eventlokaler +++. Detta ger möjligheter att verkligen ge minnesvärda upplevelser, och det är just det Strawberry ska utnyttja till fullo.


Petter Stordalen at stage at VK 2023_16_9Petter Stordalen pratar om Strawberry på scen inför 3000 medarbetare på en intern konferens vintern 2023.


Strawberry – vad kommer att hända?


Vi har alltid varit, och kommer att fortsätta vara, en rebell i hotellbranschen – och tar nu denna vision ett steg längre. Uttrycket "More to explore" kommer att vara mer aktuellt än någonsin. Strawberry ska nämligen presentera ett stort urval av upplevelser. Här snackar vi en portal som inte bara är för hotellbokningar, utan också för möten och konferenser i alla tänkbara former, ett stort utbud av restauranger och barer, allt inom spa och wellness, minnesvärda event, arrangemang och partnerupplevelser, och inte minst; en mängd förmåner för alla våra medlemmar.


Genom vår app och webbplats får alla, inte minst medlemmar, tillgång till upplevelser i hela Norden. Men det finns även möjlighet att ta del av förmåner utanför de nordiska gränserna (stay tuned) Vi vågar helt enkelt påstå att Strawberry kommer att göra ditt liv ...  • mer glädjefyllt

  • mer meningsfullt

  • mer spännande


... och vem skulle inte vilja ha ett mer glädjefyllt, mer meningsfullt och mer spännande liv?


Ni snackar om att bli medlem ... Varför ska jag bli det?


Du kan registrera dig hos oss redan idag så kommer ditt medlemskap automatiskt att överföras till vår nya kostym den 22 maj. Om du registrerar dig idag kan du vara säker på att få ta del av alla våra nya medlemsförmåner i samma sekund som vi släpper dem – och du kan börja dra nytta av dem direkt (och tro oss; det kommer du att vilja göra!)


Som medlem sitter du alltid i förarsätet för alla våra erbjudanden. Utöver nya förmåner som väntar (som är hemliga i några veckor till) så erbjuder vi såklart fortfarande alla de förmåner vi redan har – och det är inte lite. Ju högre medlemsnivå, desto fler förmåner får du. Med detta menar vi inte att det är slöseri att använda våra tjänster utan att vara medlem, men du vinner mycket mer på att vara det.


Vilka är de konkreta fördelarna med att vara medlem då?


Som nämnts kommer de nya spännande förmånerna att tillkännages om några veckor, men de "gamla" förmånerna som du kan ha glädje av redan nu inkluderar en medlemsrabatt varje gång du bokar ett hotellrum, gratis kaffe på alla hotell, förköpsrätt på kampanjer, bokning utan att behöva tillhandahålla ett kreditkort, ett antal partnererbjudanden och förmåner och poäng på alla hotellbokningar – vilket gör att du kan samla tillräckligt med poäng för bonusnätter eller att använda i vår poängbutik som är full av alternativ.


Stay tuned ...


En ny era är på ingång, så se till att hänga med. Stora, spännande saker är bara några dagar bort. Och vi kan avslöja att vi för länge sedan också satte upp en stor ambition för oss själva: Under de närmaste åren kommer vi att fördubbla antalet hotell du kan välja mellan, samt erbjuda helt nya tjänster som kommer att göra hotellvistelser och allt annat till en sömlös och minnesvärd upplevelse som förtjänar en plats i minnesböcker, historieböcker, dagböcker och skapa minnen vi behåller i våra egna tankar (här är vi inte blyga!)


Vi kan inte vänta med att snart få visa dig allt vi har att erbjuda. Håll ögonen öppna de kommande veckorna för mer spännande nyheter om vad som kommer att hända i Strawberry – för det är inte lite. Registrera dig hos oss idag, och kom ihåg: Skriv upp 22 maj i kalendern. Är det en dejt? To be continued ...