Petter A. Stordalen planerar att utöka gruppen med fristående hotell med ett strandhotell på Gotland. Läs om det exklusiva hotellet som har ambitionen att bli Europas bästa beachhotell här!

Tofta Beach Hotel & Spa

Tofta Beach Hotel & SPA, som hotellet kommer att heta, kommer ligga strax söder om Visby och blir Strawberry andra hotell på ön. Sedan tidigare finns mysiga Clarion Hotel Wisby som ligger i centrala Visby. Tofta Beach Hotel & SPA kommer att ebjuda sina gäster 150 hotellrum, restauranger, mötesytor och ett stort spaområde som består av både en inomhus- och utomhusdel.


Tofta Beach Hotel & Spa, cabinsUtöver 150 hotellrum så planeras även 30 st lyxiga strandsviter.


"Gotland behöver mer aktivitet och färre stängt-för-säsongen-skyltar"


Jag älskar Gotland och jag älskar nya projekt. Jag har under en period velat utöka min verksamhet på ön och när det här projektet dök upp så var det svårt att säga nej. Någonting som gör mig särskilt glad är att anläggningen redan från början kommunicerats vara minst lika mycket en plats för gotlänningarna själva som för inresta. Jag gillar också att man har ett året-runt-tänk. Gotland behöver mer aktivitet och färre “stängt-för-säsongen-skyltar”, säger Nordic Hotels & Resorts ägare Petter Stordalen.


Tofta Beach Hotel & Spa, Beach ClubEn Beach Club där sommargästerna kan njuta av mat, dricka, musik och underhållning, är ett måste.


Projektet förutsätter tillstånd av Region Gotland och andra myndigheter.

Tofta Beach Hotel & Spa

Fakta om hotellet:

  • Namn: Tofta Beach Hotel & SPA
  • Hotellrum: 150 st
  • Strandsviter: 30 st
  • Faciliteter: Restauranger, mötesytor och spa med stora utomhus- och inomhusdelar.
  • Öppningsdatum: Ambitionen är att hotellet ska öppna 2022/23