Nästan 1500 namnförslag trillade in när vi bad om hjälp att döpa det nya hotellet i Mölndal utanför Göteborg. Vilket förslag vann då? Jo, en flört som perfekt väver in områdets rika industrihistoria och samtidigt flörtar med en internationell publik. Vi ger er – Quality Hotel The Weaver!

Nytt Quality Hotel i Mölndal
Såhär kommer det ståtliga nya hotellet i Mölndal se ut. Det byggs just nu och öppnar år 2021.

Engagemanget var enormt i namntävlingen i oktober. Vi bad er komma med era bästa namnförslag på det 22 våningar höga Quality Hotel som 2021 slår upp portarna i området Krokslätts fabriker i Mölndal, strax utanför Göteborg. Hela 1471 namnförslag kom in, men bara ett kunde vinna. Quality Hotel The Weaver anspelar på textilindustrin som tidigare blomstrade här.


Ett namn med lokal och historisk förankring


För juryn var namnet klockrent.
– Juryn föll för Quality Hotel The Weaver då namnet både har en lokal och historisk anknytning till Krokslätts Fabriker som var en av många äldre textilfabriker i Göteborgstrakten. Det här blir Mölndalsbornas hotell, lokalt har man verkligen tagit till sig hotellet och vi ser fram emot att få öppna år 2021, säger Fredrik Ekelund, Senior Vice President, Quality Hotel i ett pressmeddelande.


Namnet Quality Hotel The Weaver föreslogs av inte mindre än sex personer. Alla är nu vinnare och garanterade en plats på den stora invigningen. Självklart får de även en övernattning när hotellet slår upp portarna. Anna Norling var en av de sex som kom med vinnarförslaget.
– Jag är superglad över att det blev Quality Hotel The Weaver! Det ska bli otroligt kul att få se hur det nya hotellet etablerar sig i det gamla väveriområdet. Namnet på hotellet matchar både området och dess historia, säger Anna Norling.