Gillar du yoga. Och öl? Kanske gillar du kombinationen av de två tillsammans ännu bättre! Trenden som startade i Japan och USA har nu kommit till Sverige och en av de första att testa den nya träningsformen är Clarion Hotel Stockholm på Södermalm. Beer Yoga intar hotellet söndag 25 mars, 18.00 och du är välkommen!

Yoga – med öl? Kanske spricker du upp i ett leende bara av tanken på att stå i Krigare två eller Trikonasana med en öl i ena handen. För visst kan denna meditativa träningsform ibland föra med sig ett visst allvar in i yogasalen. Men med en öl i handen blir du mer lekfull och din närvaro kommer garanterat ta sig till en ny nivå! Rädslan att råka stöta ihop med grannens armar eller ben är också ett minne blott – passa på att skåla mitt i övningen och släng iväg ett leende istället. Ölyoga skapar helt enkelt en annan gruppdynamik som bjuder in till skratt och lekfullhet – något som vi ”yogis” tyvärr alltför ofta lämnar utanför yogasalen.


Elements Spa på Clarion Hotel Stockholm.


Clarion Hotel Stockholm har sedan tidigare haft stort fokus på yoga med flera fullbokade klasser varje vecka i sitt spa – Elements Spa. Eventet har lockat så pass många deltagare, hela 100 personer har redan anmält sig, att man får hålla sessionen i hotellets bankettsal istället.


Lotte Fernandez håller i klassen på söndag


Lotte kom i kontakt med ölyogan då hon som erfaren yogainstruktör fått förfrågan från flera håll sedan trenden startade i USA för några år sedan. Hon tog sedan steget att lära upp sig själv i ämnet.


– Ölyoga för mig är bara roligt! Öl och yoga har samma inverkan på människor – det får dem att slappna av. Att dricka öl samtidigt som man får röra på sig ser jag som en “win-win”, säger Lotte Fernandez.


Anmäl dig till Beer Yoga


Ölen köper du i baren som du sedan tar med dig upp till yogan. Ta gärna med dig yogamatta om du har då det finns ett begränsat antal att låna på hotellet. Eventet är i övrigt kostnadsfritt denna premiärdag. Anmäl dig till Beeryoga på Clarion Hotel Stockholm.