Amalia med familj, uppfyllde sina drömmar och flyttade in i en buss som tog dem runt i vackra Sommarsverige. Men hur gick det egentligen att bo en hel familj på 6 kvm, utan toalett eller dusch? Vad är det absolut bästa med att bo i en buss? Vad händer nu - kommer de bo kvar i bussen eller flytta tillbaka till lägenheten? Läs vår intervju med Amalia här!

Volkswagen van, Amalia Braunsthal med familj på Clarion Collection Hotel Packhuset
"Vad vi än varit sugna på att ha som trädgård, så har det varit tillgängligt." Berättar Amalia Braunsthal.

Tidigare i sommar berättade vi om Amalia Braunsthal som med sin man Robin och deras två barn Sixten och Hedda, flyttade in i en Volkswagen buss som skulle bli deras hem under sommaren. Sist vi pratade med familjen hade de precis flyttat in i drömbussen men tyvärr stött på en del problem... Bilen var då inne på lagning och de bodde för tillfället på Quality Hotel Friends. Kolla in videon från deras nätter på barnvänliga Quality Hotel Friends här!

Amalia, Sixten, Hedda och deras vanMycket har hänt sedan dess. Bilen blev lagad och deras roadtrip fullföljdes. På Amalias Instagram har man kunnat följa resan och familjens härliga sommar.

Hur har det egentligen gått att bo 4 personer på 6 kvm?

Det har gått över förväntan bra. Vid regnigt väder har det kanske inte varit supersmidigt, men det har absolut fungerat! Vi har verkligen njutit av att vara nära varandra. Barnen har även känts lugnare - kanske för att de vet var de har oss hela tiden, berättar Amalia och fortsätter:

Att vara nära varandra, både fysiskt och mentalt, har resulterat i att vi blivit mer närvarande och det märks på både oss och barnen. Vi har haft allt vi kan tänkas behöva i sommar, speciellt då Strawberry har gått in och hjälpt oss med bekvämligheter som dusch, toalett o.s.v. Vad vi än varit sugna på att ha som trädgård och vakna upp till för vy, så har det varit tillgängligt. Hur underbart är inte det?

Andra hotellstoppet blev på Kalmarhotellet Clarion Collection Hotel Packhuset. Där bjöds det på frukost på sängen, bad, en god middag i hotellets restaurang och upptäcksfärd i Kalmar stad. Kika in familjens vistelse här:

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/hfLe76aVgXk?list=PLr_EuCNirX6I5eU2Qv1mPeWzR3kSmSIt3

Har sommaren uppfyllt era förväntningar?

Både ja och nej, svarar Amalia. På många sätt överträffade den våra förväntningar, kanske för att vi inte riktigt hade några förväntningar förutom att bara komma bort från stadslivet och rutinerna. Men också för att det blev om möjligt ännu bättre när vi väl kom iväg eftersom att bilen strulade mycket i början... Det enda tråkiga var att vi inte hann åka till alla platser som vi ville. Men vi stressar inte över det. Norge finns fortfarande kvar och är säkert lika fint året om!

Tyvärr blev familjens tur till Norge inställd på grund av bussens alla besök på verkstaden. Men det var inga sura miner för det - istället fick de njuta av en efterlängtad dusch på Comfort Hotel Västerås. Kolla in Sixtens duschdans och övernattningen på Comfort Hotel Västerås här:

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/FmLSlzC-CuM

Och slutligen, hur ser framtiden ut?

Framtiden är fortfarande lite osäker. Tanken var från början att åka söderut i höst och vara borta minst ett år innan vår äldsta son Sixten börjar skolan. Men efter att ha insett att skolplikten, sen ett år tillbaka, gäller redan från förskoleklass så har vi varit tvugna att tänka om och utforska andra möjligheter, berättar Amalia och fortsätter: – Vi bestämde oss att till en början bara njuta av sommaren för att sedan mellanlanda i lägenheten i höst och smida en ny plan. Men hur det än blir så kommer det att innehålla vanlife, och vi kommer garanterat att lämna den här lägenheten. Så mycket vet vi säkert.


Lär känna Amalia och familjen genom deras härliga videos från sommaren!

Blir du också sugen på ett äta hotellfrukost i sängen och dansa duschdans på Comfort Hotel Västerås? Boka hotell till garanterat billigast pris här.