Att åka iväg på en avkopplande spaweekend är trendigare än någonsin. I ett samhälle som kan upplevas som allt mer stressigt unnar sig allt fler också en njutningsfull tid på ett spa där hälsa och välmående står i fokus. Att koppla ned och koppla av ett par dagar – antingen ensam eller med någon annan – kan göra underverk för både kropp och själ.

Vattenfall på Yasuragi
Vackra Yasuragi. Foto: Marcus Crépin

En helg på Clarion Hotel® Gillet, Uppsala – möjligheternas spa


Domkyrkan, Uppsala slott och mysiga trädgårdar är några av Uppsalas sevärdheter. Clarion Hotel® Gillet ligger mitt i staden och är ett perfekt boende för dig som vill kombinera ett centralt och högkvalitativt boende med ett avslappnande spa.


Selma City Spa är möjligheterna stora – oavsett om du vill ha extra allt eller bara en skön massage. Bubbelpool, bastu och behandlingar kan kombineras med saftiga juicer och lokala godsaker. Kombinera din spaweekend med en smakfull matupplevelse på någon av stadens alla restauranger.


pool-selma-city-spa-uppsala-clarion-hotel-gillet.jpgSelma City Spa


En weekend på Skandinaviens största spa – Farris bad i Larvik


På ett oslagbart läge vid Larviks strand ligger Farris Bad – Skandinaviens största spaanläggning. Här kan du njuta av såväl det unika spahotellet men också av dess storslagna omgivning och få en spaweekend av högsta klass.


Farris Bad är det enda hotellet som är byggt vid en äkta mineralkälla. Källvattengrottan ligger på 55 meters djup och har vatten som är både mineralrikt och hälsobringande. Kombinera detta med en balanserad kost och en spabehandling för att få en weekend du sent kommer att glömma.


Farris-Bad-View.jpgFarris bad


Utöver spa har hotellet också en mäktig strandterrass med plats för 80 personer och utsikt över Larviksfjorden. Njut av en god frukost eller varför inte en smakrik lunchbuffé i solen. I Larvik och dess omnejd står vatten onekligen i fokus. Många av sevärdheterna är därför vattenrelaterade – exempelvis Svenner fyr och Mølen som är Norges största strand av rullstenar.


I Lågendalen en bit från stan kan du uppleva allt från vattenfall till laxhoppning. Larvik ligger drygt 13 mil söder om Oslo och som svensk kan du ta dig hit antingen genom flyg via Oslo eller med tåg eller färja direkt till Larvik.


Farris-bad-poolFarris bad


Spaweekend I de jämtländska skogarna med Frösö Park, Östersund


I de jämtländska skogarna, långt från storstädernas puls och tempo, ligger Östersund. På senare år är staden känd för sina fotbollsframgångar, men staden kan erbjuda mer än så. Här har du till exempel chansen att bo på Frösö Park Hotel och uppleva ett unikt nordiskt spa.


Spaet öppnades i december 2015 och erbjuder ett stort urval av inomhus- och utomhuspooler, bastur och relaxytor. Allt i en nordisk miljö fast med en modern twist. Ensam, med din partner eller med ett större sällskap – Östersund och Frösö Park Hotel passar som weekenddestination för alla. Njut av en spaweekend i de jämtländska skogarna, långt från stress och press.


Froso-Hotel-Spa-massageUnna dig en massage på Frösö Park Hotel


Froso-pool-senger...eller bara njut vid poolen


Yasuragi, Stockholm – en weekend på Sveriges mest kända spa


Ingen spa-lista är komplett utan Yasuragi – den fridfulla oasen där du kan njuta av japanska bad, aktiviteter, behandlingar och unika restauranger. På Yasuragi får du en helhetsupplevelse i en miljö inspirerad av det bästa från Japan, bara 20 minuter från Stockholm.


Att det ligger nära Stockholms innerstad gör även spat till ett perfekt weekendresmål för många. Yasuragi ger dig lugn och ro och en chans att ladda batterierna, vilket kan vara precis vad som behövs efter i en hektisk vardag.


yasuragi-new-bathhouse.jpgYasuragi


yasuragi-utepoolYasuragi


Ta del av en klassisk japansk tvagning, njut av de varma källorna eller prova något från rawfood-baren. De 191 rummen på hotellet har på ett eller annat sätt inspirerats av den japanska kulturen och estetiken och ger dig en upplevelse du sent kommer glömma. Här kan du läsa mer om Sveriges kanske mest kända spa.


yasuragi-roomYasuragi


Clarion Hotel® Post, Göteborg – för en annorlunda och genomtänkt spaweekend i city


I omtyckta Göteborg har du möjligheten att checka in och bo på Clarion Hotel® Post – och samtidigt njuta av ett riktigt bra spa.


Skönhetsfabrikens spa är tillgängligt för gäster och göteborgare och skiljer sig från andra anläggningar på flera sätt. Istället för färdiga behandlingar arbetar man här efter en behandlingsmeny och säljer tid istället för färdigpaketerade lösningar. En weekend på hotellet och spaet innebär även ett boende på stans bästa läge – du bor granne med Göteborgs centralstation och har det mesta av Göteborgs utbud inom räckhåll.


Clarion Hotel Post Skonhetsfabriken Skönhetsfabriken


rooftop-pool-clarion-hotel-postTakpool på Clarion Hotel Post