Tycker du att Sørlandet i södra Norge är tråkigt? Det måste vi ändra på! Prova på något nytt i Kristiansand – Norges kanske mest underskattade stad.

kristiansand-pier-fiskebrygga-featured.jpg

Aquarama – skoj för vem som helst!

aquarama badeland familyFoto: Aquarama

Aquarama inrymmer aktivitetscenter, vattenpark, simhoppsanläggning, SPA, gym, idrottsanläggning och mycket mer. Förutsatt att du inte lider av vattenskräck så finns det alltid något att göra här. Vattenparken och idrottsanläggningen ligger båda centralt belägna vid stadsstranden i Kristiansand, och kan stoltsera med en totalyta på ca. 41 000 kvm. Här arrangeras det spännande aktiviteter såsom AquaYoung, Skattjakt och mycket mer.

“Vi har just börjat med en ny aktivitet för mindre barn - bumper boats – en åkattraktion där barn kör runt i bassängen. Bumber boats är en väldigt häftig upplevelse för barn mellan 2 och 8 år som tycker det är roligt att krocka med varandra för skoj skull!” - Linda Torgersen, ekonomichef på Aquarama.

 • Aktivitetstyp: Vattenpark, SPA, gym
 • Passar för: familjer, grupper
 • Inträdesavgift: Ja

Välsmakande upplevelser på Fiskebrygga

kristiansand-pier-fiskebrygga.jpg

På Fiskebrygga i Kristiansand finns det många möjligheter att uppleva något nytt! Bryggans berömda fiskmarknad är dessutom en av Kristiansands populäraste attraktioner. Där finns det färsk fisk och skaldjur av alla de slag – även levande. Prova något du aldrig har smakat förut i en bod eller på en av bryggans många läckra matställen.

Fiskebrygga är centralt belägen i Kristiansand, mellan Kvadraturen (centrum) och Odderøya. En perfekt dag i Kristiansand kan till exempel börja med fiskmarknaden och lunch på bryggan, efterföljt av en tur på Odderøya och sedan en konsert eller föreställning på Kilden. Sjunk ner i en bekväm säng på ett hotell i området för en perfekt avslutning på dagen.

 • Aktivitetstyp: marknad, matställen, sightseeing
 • Passar för: familjer, par, ensamresande, grupper

Upptäck Kilden och Odderøya

Kilden-teater-og-konserthus-knut.arne.gjertsen/Foap/Visitnorway.comfoto: Knut Arne Gjertsen/Visitnorway.com

På Odderøya hittar man både fina frilufts- och kulturområden samt Kristiansands imponerande och beryktade kulturhus, Kilden. Här arrangeras ständigt spännande föreställningar, shower och utställningar för både stora och små. Byggnaden är en sevärdhet i sig själv, med sin fina roströda böljande fasad. När du är ute efter något att göra något med hela familjen i Kristiansand är Odderøya och Kilden ett perfekt val.

När ni har varit ute på spännande barn- och vuxenaktiviteter en hel dag i Kristiansand, är det viktigt att ha nära till hotellet. Stiliga Clarion Hotel® Ernst ligger på bara 10-minuters promenad från Kilden och är alltså helt perfekt när du besöker Kristiansand med familjen.

 • Aktivitetstyp: Allt från workshops och bio till teater och konserter
 • Passar för: Familjer, par
 • Inträdesavgift: Beror på aktiviteten

Ta barnen till Zoo

Julius chimpanzee Dyreparken Kristiansand Foto: Dyreparken

Skulle du och din partner helst vilja åka på spa, men det fungerar inte eftersom ni har ett par energiska barn i släptåg? Då gäller det att ta med sig barnen utomhus! Dyreparken i Kristiansand är vida känd för att erbjuda vad som annars verkar vara ett helt omöjligt projekt...

Här kan hela familjen ge sig ut på jakt efter Kapten Sabeltands tillhåll i Kjuttavika och roa sig i den fina gamla Kamomilla stad. Dyreparken bjuder bland annat på en livlig Sabeltand-föreställning – utöver alla söta, läskiga, spännande, vilda och fascinerande djur, så klart!

 • Aktivitetstyp: Zoo, nöje, barnföreställning
 • Passar för: Familjer
 • Inträdesavgift: Ja

Ro i själen i Ravnedalen

Host-i-Ravnedalen-Kristiansand-VS-00818--Foto Elisabeth HøiboEDIT Foto: Elisabeth Høibo/Visitnorway.com

Ravnedalen är ett idylliskt friluftsområde med en vacker insjö och fina, natursköna omgivningar. Här finns även kulturscenen och kafét Generalen, som arrangerar diverse konserter och filmvisningar året runt. Ta med en picknickkorg och ge dig ut i Ravnedalen innan du njuter av en trevlig konsert på Generalen på kvällen!

 • Aktivitetstyp: friluftsliv, kafé, konsert
 • Passar för: familjer, par, ensamresande
 • Inträdesavgift: Endast för arrangemang

Sann Sørlandsidyll i skärgården

coastal line of Kristiansand Sunny weather Kristiansand har otroligt många vackra naturupplevelser att stoltsera med – men det allra finaste är nog trots allt skärgården. Här får man allt man förväntar sig av Kristiansand; vågskvalp, holmar med söta Sørlandsstugor och massor av hemliga badstränder. Hyr en båt eller åk med din egen om du har möjlighet. Kanske kan du ta en turbåt ut bland holmar och skär, det är både lätt och billigt. Det finns självklart även många olika turistarrangörer som erbjuder sightseeingbåtar med guider, diverse arrangemang eller vad du än kan tänkas vilja göra!

 • Aktivitetstyp: friluftsliv, sightseeing, båt
 • Passar för: familjer, par, ensamresande

Overnatting og opphold i Kristiansand

Facade-night-clarion-hotel-ernst Om du ska besöka Kristiansand finns det några saker du helst ska tänka på innan du beställer rum. Hotellets läge, rumsstandard, hotellfrukost och hotellrestaurang är allt exempel på faktorer som spelar roll. På Comfort Hotel® Kristiansand och Clarion Hotel® Ernst sover du både gott och centralt – och det finns både en härlig frukostbuffé och en utsökt hotellrestaurang. Boende och mer om Kristiansand finns här.