Under 21 dagar i sommar ska Oliver Kihlberg och Daniel Jansson cykla 1848,4 km. Från Malmö till Kiruna, på en tandemcykel. Läs mer om de äventyrslystna 18-åringarna och varför de ska cykla genom hela Sverige här!

Två killar med en tandemcykel framför Quality Hotel View
Oliver och Daniel med sin tandemcykel som de ska ta dem från Malmö upp till Kiruna

Oliver och Daniel, även kallade The2roadtrippers, ska i sommar cykla från Malmö till Kiruna. Varför? Jo, för att visa på hur enkelt det går att uppleva Sverige under sommaren utan att behöva använda transportmedel som påverkar miljön negativt och som dessutom är bra för hälsan. Och sist men inte minst, för att samla in pengar till "Operation: Rädda Bina." Oliver och Daniel lägger stort fokus på att förbättra förhållandet för våra livsnödvändiga bin. För det folk inte tänker på, och som de vill uppmärksamma, är att en tredjedel av av all mat som produceras har polinerats av bin och humlor. Målet är att samla in minst 100 000 kr - vill du också behålla vår fina natur och vår goda mat? Bidra här!“I höstas körde vi ensamma genom 15 länder i Europa”När vi inte spelar fotboll gillar vi att äventyra. Tidigare har vi cyklat från Malmö till Göteborg på två gamla damcyklar och i höstas körde vi ensamma genom 15 länder i Europa, berättar Oliver Kihlberg och Daniel Jansson.


Oliver och Daniel på cyklarOliver och Daniel är minst sagt två äventyrslystna 18-åringar. Vill ni följa med på deras resa i sommar kan ni följa dem här på Instagram.


185 mil på 21 dagar


På ca 3 veckor ska alltså Oliver och Daniel transportera sig från södra till norra Sverige på en tandemcykel, totalt 185 mil. För att klara av det behöver de självklart vila upp sig om nätterna. De kommer att passera städer där vi har hotell som de kommer att övernatta på, för självklart är Strawberry stolta sponsorer. Tack säger vi till:


Quality Hotel View i Malmö


Clarion Collection Hotel Norre Park i Halmstad


Quality Hotel Prisma i Skövde


Quality Hotel Statt i Hudiksvall


Quality Hotel Sundsvall och Clarion Collection Hotel Grand Sundsvall i Sundsvall


Quality Hotel Skellefteå Stadshotell i Skellefteå


Quality Hotel Bodensia i Boden


...för att ni bidrar med uppehåll till Oliver och Daniel på sin resa genom Sverige.


Vill ni själva vara med och ge killarna en kickstart på deras resa? Den 10 juli kl 09:30 kommer Oliver och Daniel att starta deras resa på Quality Hotel View i Malmö. Då kan du som vill, cykla med dem till Lomma (ca 2 mil) - för varje cyklist kommer Qualiy Hotel View att skänka en summa till Oliver och Daniels insamling.


Vi vill avsluta med Oliver och Daniels motto:
Kan vi cykla till Kiruna, kan ni cykla till jobbet.