En ultimat guide till ditt midsommarfirande i Stockholm!  Med många sevärdheter, upplevelser och smultronställen är det därför inte konstigt att staden också är ett populärt besöksmål för midsommarfirare. Här är 5 tips för dig som vill fira midsommar i Sveriges huvudstad.

Strandvägen i Stockholm
Stockholm är en otrolig sommarstad

Regn och kyla beskriver oftast det typiska midsommarfirandet i Sverige. Men väder till trots – midsommar är en nästintill helig högtid för oss skandinaver och innebär att sommaren äntligen är kommen. Stockholm är en populär stad att fira midsommarafton i och i staden samlas både turister och lokalbefolkning för att umgås och ha kul. Grundat i statistik från SMHI visar det sig att Stockholm också är den av Sveriges tre största städer som det regnar minst i under juni månad. Exempelvis föll det bara 75 millimeter regn i juni i Stockholm 2017 – att jämföra med Malmös 125 millimeter. Utbudet av midsommarfiranden i staden är stort – låt oss guida dig till några av de allra bästa!


Kvarnparken, Danderyd


I Kvarnparken i Danderyd finns det möjlighet till roligt midsommarfirande med bland annat chokladhjul, pilkastning, fiskdamm och kaffeservering. Givetvis sker också resande av midsommarstången och dans och lek, samt flaggparad och uppvisningar. Firandet arrangeras av Danderyds hembygsförening och du kan se hela dagens schema här. Om du besöker Stockholm som turist kan du välja att bo på något av våra 15 hotell i staden. Oavsett vilket hotell du väljer bor du bra och kan med lätthet upptäcka huvudstadens sevärdheter och smultronställen.


Sandhamn, Stockholms skärgård


Många är de stockholmare som lämnar staden för skärgården under midsommarhelgen, men även för dig som är turist är skärgården lockande. Sandhamn Seglarhotell dukar exempelvis upp till rejäl midsommarfest med klassisk mat, god dryck, midsommarstång, dans och lek.


Skansen, Djurgården


Du hittar Skansen på Djurgården i Stockholm.


Skansen är ett svenskt friluftsmuseum med djurpark på Djurgården. I dagarna tre bjuds det på traditionellt midsommarfirande med allt från kransbindning till sång och dans. Skansen är en vacker plats som underhåller både dig som är i Stockholm ensam och hela familjer. På Clarion Collection Hotel Wellington bor du på Östermalm i centrala Stockholm och bara 20 minuters promenad från Skansen. Här bor du lugnt och ombonat och med stadens nöjesliv utanför dörren.


Tempeludden, Hässelby


Hässelby Schackklubb anordnar midsommarfirande. Foto: Hässelby Schackklubb


Alla varken hinner, orkar eller vill planera sitt midsommarfirande allt för mycket. För den som istället är sugen på att göra en spontan utflykt finns det flera alternativ. På Tempeludden i Hässelby utanför Stockholm anordnas ett traditionsenligt midsommarfirande, men utan en massa krav. Arrangörer är Hässelby Schackklubb och Vällingby Folkdansgille finns också på plats. Fika, lotteri och dansuppvisning är roliga aktiviteter för både dig, vännerna och familjen. Givetvis finns det också chans att vara med och klä och resa stången.


Överjärva gård, Solna


Är du ute efter ett lite annorlunda midsommarfirande kan du rikta blickarna mot Överjärva gård i Solna. På det årliga midsommarfirandet med Kulturlandskaparna firar du, tillsammans med fåren, in högtiden. Se  när fåren släpps in i hagen och var med och gissa vikt på både lamm och tackor. Fårens Hantverksbod håller öppet och det finns servering och plats för picknick i stora fårhagen. Quality Hotel Friends är ett hotell i Solna med närhet till både Mall of Scandinavia och trivsamma restauranger. Här bor du och din familj riktigt bra i moderna rum. Dessutom har våra Quality-hotell nu en sommarkampanj med fokus på familjer!