Precis väster om Hjälmaren ligger staden med det vackra slottet, det adrenalinfyllda äventyrsbadet, de natursköna parkerna och den gamla stadsdelen Wadköping. Vi pratar såklart om Örebro! För att du ska slippa göra all research på egen hand kommer här den perfekta stadsguiden med 7 saker som finns att se och göra i Örebro.

Tekniska kvarnen - en rolig upplevelse för hela familjen

energi-cykel-tekniska-kvarnen För den som är sugen på att lära sig något nytt finns den gamla kvarnen, ett tekniskt museum vid Karlslunds herrgård. Ett roligt besöksmål för både stora och små där ni kan lära er mer om det naturliga kretsloppet och inspireras till att göra mer miljövänliga val. I utställningen Electra får ni chans att lära er mer om elektricitet och testa på olika experiment. Och glöm för all del inte att utmana varandra i ”toabasket”!

Ta med familjen till Gustavsvik för en dag fylld av vattenäventyr

Om du vill ha ett riktigt bra tips på vad som finns att göra i Örebro med barn så är Gustavsvik en riktigt het kandidat. Detta äventyrsbad är helt enkelt något utöver det vanliga och bjuder på alltifrån hopptorn och äventyrspooler till adrenalinfyllda vattenrutschbanor och sköna motionsbassänger. I Gustavsvik har du också chansen att få uppleva känslan av att simma genom en riktig djungel med vågor, forsar och dramatiska vattenfall. Detta blir helt klart en oförglömlig upplevelse för hela familjen! Dessutom ligger det på gångavstånd från Örebro centrum och hotellet Clarion Hotel® Örebro.

Gå en guidad rundtur på Örebro Slott

orebro slottSpökvandringar båda för barn och vuxna Foto: Örebro Slott / Jonas Classon

Ett måste att göra i Örebro är att besöka det mäktiga slottet. Med sina två torn speglas det gamla konungaslottet i den intilliggande Svartån och bjuder in till både trevliga promenadområden och spännande historia. Boka gärna en guidad tur och vandra runt i de ståtliga salarna där kungar och drottningar en gång har huserats och fascineras av historierna kring de krigsfångar, häxor och tjuvar som hålls fångna i de mörka fängelsehålorna.

Bara 600 meter bort ligger dessutom Clarion Collection® Hotel Borgen, vilket ger dig ett perfekt utgångsläge för att upptäcka stadens alla sevärdheter. Vackra Clarion Collection Hotel Borgen

Besök den vackra stadsdelen Wadköping

För dig som vill få en känsla av hur Örebro såg ut förr i tiden är den gamla stadsdelen Wadköping ett utmärkt besöksmål. Här är det som att kliva rakt in i en svunnen tid med historiska gårdar, pittoreska små hus samt butiker och verkstäder med intressanta lokala hantverk och för de små anordnas det både pyssel och teatrar. Wadköping är dessutom ett friluftsområde och ligger beläget i en otroligt vacker miljö precis vid Svartån, vilket gör det perfekt för att plocka med picknickkorgen om ni vill stanna länge!

Ta en båttur längs Hjälmarens kanaler

örebro-boat

Besöker du Örebro sommartid och älskar kombinationen av båtar och räkor i obegränsade mängder kommer du älska detta tips. Du har nämligen möjlighet att boka in dig och ditt resesällskap på någon av de räkkryssningar där ni med båt tar er fram längs Hjälmarens kanaler, samtidigt som ni får chansen att njuta av färska räkor och härlig trubadurmusik. Du kan självklart även boka vanliga kanalkryssningar och guidade båtturer om du vill skippa räkorna. Eller varför inte boka en hel båt för en annorlunda företagsresa?

Boka mötesrum i Örebro? Här har du en lista med alternativ. CC Borgen: Conference room, close up

Garphyttan - en av Europas äldsta nationalparker

Naturälskare eller ej - Garphyttans Nationalpark kommer ta dig med storm. Detta är en av Europas äldsta nationalparker och här möts du av vandringsleder omgivna av tät urskog och lummiga blomsterängar på hela 111 hektar. Du bestämmer själv om du vill upptäcka området till fots eller om du hellre susar fram med mountainbiken. Ett perfekt avslut på en dag omgiven av all denna vackra natur är att slå sig ner på någon av Örebros alla restauranger och njuta av en god bit mat. Staden erbjuder smaker för alla och bjuder in till mysiga serveringar oavsett tid på året.

Tips på boenden i Örebro

Afternoon Tea Clarion Collection Borgen Njut av en Afternoon tea hos Clarion Collection® Hotel Borgen

För att ta del av Örebros alla fantastiska besöksmål och sevärdheter på bästa sätt gäller det att hitta ett boende som ligger på hyfsat nära avstånd. Både Clarion Collection® Hotel Borgen och Clarion Hotel® Örebro ligger på gångavstånd till alltifrån shopping och restauranger till Wadköping Örebro slott. Läs mer om hur du kan göra din Örebro-vistelse så händelserik och oförglömlig som möjligt på vår destinationssida.