I Sverige har vi ett stort utbud av härlig natur, roliga aktiviteter och intressanta sevärdheter.  Men vi har också otroligt spännande sommarstäder – oavsett om du reser ensam, med kompisarna eller med familjen på en weekendsemester. Här tipsar vi dig om 5 svenska städer du inte får missa när du besöker Sverige i sommar!

Visby
Underbart charmiga Visby
Sommarfält vid solnedgången i Norden.

Nordens sommarrea har börjat

Nu kan du boka sommarens hotell till ett riktigt bra pris – se alla våra sommarerbjudanden här!
chevronRight

Puls och historia i Visby

Gotland är ett mycket populärt resmål för såväl svenska som internationella turister under sommarmånaderna. I rosornas och ruinernas stad, Visby, får du en charmig och historisk upplevelse. Att Visby blivit så populärt som sommarresmål är inte särskilt konstigt – staden är både avkopplande och pulserande samtidigt.

Ringmuren är det många förknippar mest med Visby och har i väsentlig grad bidragit till att staden utsetts till världsarvsstad av UNESCO. Från Visby har du inte långt till Kneippbyn – en av de mest kända turistanläggningarna på Gotland. På området, som är öppet hela sommaren, finns sommarland, vattenland och en mängd olika attraktioner och sevärdheter.

Almedalsveckan hålls årligen i Visby och samlar svenska politiska partier, intresseorganisationer och privatpersoner för att diskutera politik och samhällsfrågor. Almedalsveckan lockar cirka 40 000 unika besökare och hålls i år mellan den 3 och 7 juli. Avrunda kvällen på någon av alla de sköna uteserveringarna i småbåtshamnen – i Visby är utbudet både stort och av hög kvalitet.

Sommarbild Clarion Hotel Wisbys fasad Populära Clarion Hotel Wisby.

Clarion Hotel Wisby är ett hotell med unik historia och atmosfär – beläget mitt i stadskärnan innanför ringmuren. Mötesrum, festvåning, spaanläggning med pool och den populära restaurangen The Social Bar & Bistro finns på hotellet och i en fantastisk atmosfär. Hotellet kombinerar historia med modern design. På så sätt bor du både vackert, bekvämt och med stadens nöjesliv utanför dörren.

Falkenberg – en riktig sommarstad

Uomhusteatern Vallarna. Fotograf: Bo Håkansson

Om du är på jakt efter en härlig weekend i en riktig sommarstad är Falkenberg definitivt värt ett besök. Staden är känd för sina fina stränder – faktum är att få svenska kommuner har så mycket strandkust som Falkenberg. Mer än 13 kilometer av Falkenbergs kust är sandstränder och ungefär 4 kilometer består av klippor, sten- och strandängar. Tullbron är en stenvalvsbro i staden, byggd mellan 1756 och 1761. Bron går över Ätran och räknas som en av Sveriges allra finaste stenbroar. Gå på spa, njut av sommaren eller besök Vallarna – friluftsområdet med den populära utomhusteatern Vallarna – i sommarstaden Falkenberg finns något för alla.

Bo bra gör du på Clarion Collection Hotel Fregatten i närliggande och vackra Varberg. Hotellet ligger i de vackra hantverkskvarteren nära både Varberg station och strandpromenaden. Färginspirationen på hotellet är hämtad från klippor, sand, hav och segel och att bo på hotellet är onekligen som att bo mitt i Varbergs historia.

Slott, uteserveringar och häftiga evenemang i sköna Kalmar

Kalmar Slott.

Kalmar är en av Sveriges äldsta städer och hamnar också i topp år efter år som en av de allra bästa svenska sommarstäderna. Med ett rikt kulturliv, lång historia och den absoluta närheten till Öland lockar Kalmar en stor mängd turister varje sommar. På Slottsholmen ligger Kalmar Slott som anses vara ett av Sveriges vackraste och viktigaste fästen. Njut av närheten till kusten på någon av de många härliga uteserveringarna och förstå varför staden år efter år blir framröstad som Sveriges bästa sommarstad. En av sommarens höjdpunkter i Kalmar är Iron Man som i år går av stapeln den 20 augusti. Loppet lockar man ur huse och är en riktig folkfest.

Charmiga Packhuset, direkt på kajen.

Regnar det? Inga problem, Kalmar Läns Museum är ett av stadens mest populära och intressanta besöksmål och ligger bara 5 minuter från Clarion Collection Hotel Packhuset. Hotellet ligger med ett oslagbart läge på kajen med Kalmarsund som sin närmsta granne. Här bor du i eleganta rum och i en anrik byggnad med stadens nöjesutbud precis utanför dörren.

Härligt strandhäng i populära Halmstad

Musik, evenemang, uteliv, strand och nära till det mesta – i halländska Halmstad finns det mycket att både se och göra under sommarmånaderna. Att staden ofta blir framröstad som en av Sveriges bästa sommarstäder är inte svårt att förstå. Den populära och prisbelönta Tylösandstranden är över 4 mil lång och en perfekt plats för strandhäng en solig sommardag – oavsett om du är ensam eller med familj eller vänner.

Med sin gemytliga charm är Halmstad en storstad i miniatyr som erbjuder närhet till det mesta av intresse. Golfbanor, cykelstråk, vandringsleder och en mängd härliga uteserveringar gör staden till en myllrande sommarstad värd ett besök. Wapnö Slott är en avkopplande plats som ger dig chansen att avnjuta Afternoon Tea med scones, marmelader och ostar i alla dess former.

Restaurangdelen på mysiga Norre Park.

Clarion Collection Hotel Norre Park är en unik hotellpärla i centrala Halmstad – mitt emot vackra Norre Katts Park. På hotellet bor du i en miljö präglad av husets hundraåriga historia med vackra originaltak från tidigt 1900-tal. På hotellet bor du i ett lummigt område som ligger centralt nära shopping, restauranger och sevärdheter som Länsmuseet och Galgberget.

Strömstad – den lilla sommarpärlan

Strömstad på vackra Västkusten.

I norra Bohuslän ligger den lilla sommarstaden Strömstad. Med en idyllisk hamn, magisk utsikt och avslappnad atmosfär är det inte konstigt att staden varje sommar blir mäkta populär. Definitionen av ”svensk sommar” hittar du utan tvekan i Strömstad med pittoreska byggnader, mysiga uteserveringar och trevligt umgänge. Tröttnar du på den lugna småstadskänslan har du med bil, buss eller tåg lätt fortsätta resan till både Oslo och Göteborg** där du får puls och nöjesliv på en annan nivå. Här kan du förresten läsa mer om vad du kan göra i Göteborg under en sommarweekend. Kallbadhuset i Strömstad ligger beläget längs med strandpromenaden och med vacker utsikt mot Västerhavet. Från Strömstad har du också nära till vackra ögruppen Koster – Sveriges västligaste bebodda plats.

Strömstad Spa sommar vy Sommaridyll på Strömstad Spa.

Sommarfält vid solnedgången i Norden.

Nordens sommarrea har börjat

Nu kan du boka sommarens hotell till ett riktigt bra pris – se alla våra sommarerbjudanden här!
chevronRight