Du kanske har hört talas om Petter A. Stordalen? Han är grundare av Nordic Choice Hotels, numera Strawberry. Det är svårt att hitta någon som älskar hotell mer än Petter. Dessutom älskar han även människor, möjligheter och actionfyllda påhitt. Han kan till exempel få för sig att dansa 78 meter över marken på utsidan av en hotellfasad eller köra vattenscooter till invigningen av ett nytt hotell. Det är Petter i ett nötskal. Och ärligt talat så är det även Strawberry.

Petter A. Stordalen i Helsingfors
Petter A. Stordalen i Helsingfors, dansandes 78 meter över marken på hotellfasaden av Clarion Hotel Helsinki.

Från norrsken till bastu


Strawberry är en av Nordens största hotellkoncerner med runt 230 hotell i fem länder i Norden och i Baltikum. Vi säger ”runt” av den enkla anledningen att antalet hotell ändras ofta eftersom hotellfamiljen utökas med flera hotell varje år. De flesta av våra hotell ligger i Sverige och Norge. Men vi har också hotell i både Köpenhamn och i Helsingfors. Finland är det senaste landet som vi har slagit oss ner i och här stortrivs vi verkligen. Något annat vore inte möjligt, här finns det ju bastur överallt! Och det är ju ett rent nöje! Sist, men inte minst, har vi ett hotell i Lettlands huvudstad Riga och ett i Vilnius, huvudstaden i Litauen.


Copperhill Mountain Lodge] Till vänster: Spa på Copperhill Mountain Lodge i Åre.


Trendigt rum mitt i smeten eller ett spa i fjällen


Våra tre hotellkedjor heter Comfort Hotel®, Quality Hotel™ och Clarion Hotel® och samtliga tre kedjor erbjuder en rad hotell. Utöver dessa har vi ett tjugotal fristående hotell. Dessa hotell tillhör alltså inte våra stora kedjor, utan är unika hotell som snarare utgör destinationer i sig själva. Detta beror antingen på deras läge, design eller faciliteter, exempelvis stora, härliga spa-anläggningar.


Clarion Hotel Post, Göteborg Clarion Hotel Post ligger mitt i Göteborg, med pool och lounge på takterrassen.


Som medlem i Strawberry, kan du tjäna och använda bonuspoäng på samtliga hotell, både hotellen i kedjorna och de fristående hotellen.


Vi hoppas att du väljer våra hotell när du ska ut och resa eller behöver ett hotell hemmavid, oavsett om det är i arbetet eller på fritiden. Du är alltid lika välkommen, oavsett anledning! Vi vill bara passa på att ge dig ett tips: om du ska bo på något av våra hotell mer än en gång lönar det sig verkligen att bli medlem. Varför? Jo, kort och gott för att du får mer för pengarna och en bättre upplevelse som gäst.


Strawberry