Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Våra hotell i Falun

Välkommen till Dalarna och världsarvet Falun. Staden – hem för Carl Larssons gård Sundborn – har ett rikt kulturliv, charmiga byggnader och intressanta besöksmål. Dessutom har stadskärnan världsarvsskyddad natur och högklassigt boende.

Hotellpärla med närhet till shopping

Världsarvet Falun är inte bara själva Falu Gruva, utan hela landskapet runtomkring. Falu stad med historiskt rödmålade kvarter och lantlig bygd är både vacker och intressant. Clarion Collection Hotel Bergmästaren ligger på ett centralt men ändå lugnt läge på Bergsskolegränd 7. Runt hotellets hörn har du stadens utbud av restauranger, shopping och nöjen. Dessutom är du omgiven av världsarvsskyddad natur och en avslappnad atmosfär. Faluån rinner rätt igenom staden och delar den i två delar. På den ena sidan ligger kända Falu koppargruva som under många århundraden var en av Sveriges främsta näringsverksamheter. Falu centrum består av mysiga gågator med butiker, fik och nöjen. Från hotellet har du cirka 30 minuter med bil till Dala Airport och 5 minuters promenad till Falun Centralstation.

Golf och skidåkning

För dig som gillar att åka skidor är Falun ett utmärkt utgångsläge. Här finns både utförs- och längdskidåkning i närheten och det är bara en knapp halvtimmes bilfärd till backarna Bjursås Skicenter och Romme Alpin. I staden finns också en levande golfkultur med två banor nära – Falun-Borlänge GK i Aspeboda och Dalsjö GK på vägen mot Borlänge.

Kultur, natur och nöje

Faluns attraktioner ligger nära centrum. Såväl Falu gruva som konstnären Carl Larssons hem Sundborn ligger inom behagligt avstånd och är populära besöksmål. På sjön Runn, som ligger mellan Falun och Borlänge, kan du sommartid segla, fiska och paddla kajak. På vintern plogas sjön och används till skridskoåkning.  Falun har också ett rikt kulturliv med institutioner som Dalarnas museum och Dalateatern. Dessutom finns fria grupper och aktörer som MagasinetNisserska teatern och festivaler som Folkmusiknatta. Strax utanför stadskärnan ligger riksskidstadion Lugnet där världsmästerskapen i nordisk skidsport flera gånger arrangerats.

Konferens, möten och lokaler i Falun

Vill du veta mer om våra konferens- och möteslokaler i Falun? Du hittar vårt utbud här.

Närliggande destinationer

Borlänge

Läs mindre
3 hotell i Falun

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.11.002 21
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.