Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Clarion Hotel® Draken Göteborg ,  Sverige

Clarion Hotel® Draken

Göteborg,  Sverige Öppnar 1 oktober 2023

Hösten 2023 tänder vi eld på Göteborg när Clarion Hotel Draken målar om stadssiluetten och vaknar på Järntorget. Det här blir stadens nya kulturscen och mötesplats. Över 100 meter högt och med en SkyBar på toppen blir det även stadens högsta hotell.

Clarion Hotel® Draken 0 5
Omdöme från TripAdvisor  

När Draken öppnar kommer det cinemagrafiska uttrycket att ta för sig utan att be om ursäkt. Här möter filmhistoria framtiden. Med den givna ambitionen att skapa ett landmärke som göteborgarna kan vara extra stolta över öppnar vi under 2023 upp stadens nya kulturscen till mötesplats.

K-märkta biografen Draken

I decennier var Draken ett festivalcentrum, nu lever det vidare i ny kostym som fortsatt upplevelsehus. Mitt i hjärtat av 34 våningar bevarar vi K-märkta biograf Draken där förväntansfulla besökare slagit sig ner sedan 1956.

Restaurang Vågen

I över 50 år har pilgrimmande göteborgare och inresta dansat på nöjespalatset Vågen. Nu blir Vågen en yta där glamour möter gatans estetik. En självklar men samtidigt oförutsägbar plats med allt från frukost, lunch, "dinner with a movie", konferens och bankett. Här inne tar musiken och kontrasterna för sig utan att be det minsta om ursäkt.

En världsunik mötesarena

Biograf, kulturscen, konferenslokal och skådeplats för alla former av nöjen, möte och kultur. Mötet mellan människor ligger oss varmt om hjärtat och vår vision är att föra samman människor, idéer, gäster, grannskapet, staden och omvärlden.

Clarion Hotel® Draken blir världsunikt i sina mötesmöjligheter - dessutom med en fantastisk utsikt över staden och hamninloppet. Hotellet kommer att rymma en spektakulär bankettsal och flera state-of-the-art mötesrum. Här inne är en konferens så mycket mer än bara en konferens. Planerar ni ett stort möte, en liten workshop eller en skimrande award show? Ingen idé är för liten eller för stor och vi skräddarsyr din mötesupplevelse till något spektakulärt, kreativt och helt unikt.

Är du konferens- och eventbokare, eller bara nyfiken? Låt oss ta med dig på en exklusiv visning på innandömet av Draken där vi visar dig runt i en värld fylld av möjligheter där drömmarnas lokaler väntar på dig och dina. Kontanta Sales Director Pre-opening Sam Sultanovic för bokning: sam.sultanovic@strawberry.se.

Let's meet on the top of the world

How about a sky meeting? Floor 32 är hotellets mest spektakulära mötes - och eventvåning med en elegant, kosmopolitisk och glamourös känsla, inspirerat av drakens väsen och mötet med dess rätta element. Den magnifika utsikten över staden och de oändliga mötesmöjligheterna för mindre möten, stora events, fester och mingel gör denna mötesarena till one-of-a-kind.

Draken Live - Göteborgs nya nöjespalats

Varje vecka kommer hotellet fyllas med spännande uppträdanden, shower, humor, jazz och konserter, detta i samarbete med Krall Entertainment som kommer driva Draken Live. Den 21 september 2023 invigs Draken Live och det blir ingen mindre än Jill Johnson som blir först att äntra scenen. 

Drakens vardagsrum - Over 1000 chances to be surprised

Living Room är en öppen vibrerande yta ständigt i scenografisk förändring, skapad för oss som aldrig sover. Här möter du stadens liv, gata och puls innanför hotellets väggar med en energi redo att väcka och inspirera med konst, musik, teater, pop-up's och design. Men kanske allra mest av människor. Människor som skapar stämning och en känsla av att en vanlig vardagskväll kan innebära något helt oväntat. Ta in stunden i designade soffor och välj vilken del av scenframträdandet du spelar just idag. Här väntar också riktigt bra gastronomi och hantverkscocktails från hotellets restauranger och barer. Kom in på ett möte, sluta med en afterwork eller show. That's the Clarion spirit!

Dynamiska Järntorget i Göteborg

Området kring Järntorget är ett av de mest dynamiska i hela Göteborgs stad och vi fascineras av hur teatrar och musikscener bidrar till att skapa kontraster mellan det storskaliga och småskaliga. Mellan affärer och handel. Mellan bostäder, hotell och kontor. Mellan människor som möts. Här får det gamla och befintliga plats bredvid det nya och spektakulära.

A new kind of spa experience

Snart kan vi välkomna dig till ett avkopplande urbant spa i Drakens anda - kryddigt, krispigt och med vårt lokala DNA i ryggen. Utgångspunkten är Clarions övergripande spakoncept med inspiration åt det japanska hållet samt inslag av Drakens dramatiska väsen i skulpturala element och i ljusinstallationer. Du som gäst kan vänta dig en helt unik spaupplevelse!

Biblioteket

Glöm alla definitioner till ordet "bibliotek", because this is something else. En plats att inspireras på och komma tillbaka till, om och om igen. I biblioteket lyssnar du på analoga och digitala toner, förlorar dig i en samling filmmusik eller dyker in i filmlitteraturens värld där all tid och plats runt om försvinner. Hotellets biblioteket är en förlängning av Lobbyn och Vågen.

On top of the world

104 meter upp på våning 33 och 34 hittar du en utav hotellets restauranger och takbar med panoramafönster och magnifik utsikt över staden och hamninloppet. Här skapas nu något helt unikt som gör att Göteborgs restaurang och krogscen snart blir ännu vassare. Stay tuned!

And... something sweet is coming your way

Vi känner våra gäster, väl. Ni vill ha och förtjänar det bästa och vi nöjer oss inte med att leverera något mindre. Innanför Drakens väggar formas just nu flera unika upplevelser för dig som gäst, där ett av koncepten kommer utmana bilden av vad ett hotell kan innebära. Vi lovar att berätta för dig först.

Kontakt

  • Olof Palmes plats 2 413 01 Göteborg , Sverige

Hitta till hotellet

Från Göteborgs Centralstation
Buss: 60, Express Röd
Spårvagn: 1, 9 och 11
Hoppa av på hållplats Järntorget

Från Landvetter
Flygbuss till Göteborgs Centralstation, ca 30 min.
Taxi, ca 20-25 min. 

Taxi
Vi rekommenderar Taxi Göteborg, +46 31 65 00 00.

Om Clarion Hotel® Draken

Antal hotellrum
474 rum

Antal konferensrum
13 mötesrum + 1 bankettsal

Avstånd till flygplats
27 km till Landvetter flygplats

Avstånd till lokaltrafik
10 m från hotellets entré

Om Clarion Hotel®

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.1.9.007 26
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet.

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in, you will have to start over.