Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Clarion Collection® Hotel Wellington Stockholm ,  Sverige

Clarion Collection® Hotel Wellington

Stockholm,  Sverige

Välkommen till Clarion Collection Hotel Wellington i centrala Stockholm. Här bor du lugnt och ombonat, bara några minuters promenad från Stureplan. Kvällsmat och eftermiddagsfika ingår för alla gäster varje dag.

Clarion Collection® Hotel Wellington 0 5
Omdöme från TripAdvisor  
Sustainability rating
8,6
av 10
Sustainability rating

Detta är vårt eget hållbarhetsbetyg som reflekterar hur varje hotell presterar inom flera olika hållbarhetsområden. Betyget är ett snitt av de senaste 7 dagarna.

8,6
av 10
Betyg för Clarion Collection® Hotel Wellington

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Betyget baseras på hur hotellet över tid svarar upp mot sina mål att minska miljöpåverkan inom områdena energi, vatten, avfall, matavfall, kemikalier, textiltvätt och klimatutsläpp.

Urval av mål inom Strawberry
Klimatneutralitet till 2030

Vårt mål är att bli klimatneutrala i vår egen verksamhet till 2030, och samtidigt halvera utsläppen i våra leveranskedjor.

Mindre matsvinn till 2030

Vi arbetar hårt och aktivt för att reducera matsvinnet i vår verksamhet med 50% till 2030.

På Clarion Collection Hotel Wellington bor du avskilt och lugnt mitt på Östermalm i centrala Stockholm. Njut av en sober inredning och promenadavstånd till Stockholms sevärdheter och Stureplans rika nöjesutbud. När du bor hos oss ingår alltid frukost, eftermiddagsfika och kvällsmat, varje dag. 

Ett stenkast från Stureplan

Clarion Collection Hotel Wellington ligger i hjärtat av Östermalm, Stockholms mest fashionabla kvarter. Här bor du lugnt och tyst, bara några minuters promenad från Stureplans vimlande folkliv och shopping, nöjen och restauranger. Dessutom ligger Stockholms sevärdheter som Moderna Museet, Skansen och Vasamuseet en promenad bort. Se alla våra hotell i Stockholm.

Kvällsmat och eftermiddagsfika ingår alltid

Vi på Clarion Collection Hotel Wellington vill göra det enkelt för dig, därför serveras varje dag både något sött på eftermiddagen och varmrätt på kvällen. Som gäst ingår alltid fika och kvällsmat när du bor hos oss. Självklart dukar vi också upp en stor frukostbuffé varje morgon. Läs mer och se serveringstider under Serviceutbud.

Wellingtons Gästvåning

Wellingtons Gästvåning ligger i en separat byggnad på Skeppargatan 27, 140 meter från hotellets huvudbyggnad. I Östermalmsvåningen på andra våningen finns nio rum, några mot gatan och några mot den lummiga innergården. Incheckning sker på Wellington och där serveras även kvällsmat. Frukost och utcheckning sker i Gästvåningen. Du hittar och bokar rummen i Wellingtons gästvåning längst ner i översikten över hotellrum

Loungebar

I vår mysiga loungebar på entréplan kan du njuta av bubblande drinkar och vår populära räkmacka med handskalade räkor. Loungen är känd för sin vardagsrumskänsla, det ser vi som ett bra betyg. 

Relaxhörna

Koppla av en stund i vår mysiga bastu. Om du bokar tid i receptionen kan du njuta av bastun för dig själv under din bokade tid. Vi ställer gärna fram någon svalkande dryck och tilltugg om så önskas. 

Elegant inredning och panoramautsikt

Här bor du i en sober och elegant miljö. Hotellet är inrett med moderna möbler och behagliga färgskalor. Från våra många balkonger och terrasser har du en underbar panoramautsikt över stadens takåsar. Hos oss kan du hitta lugnet och känslan av att komma hem. 

Från bageri till hotell

Huset som hotellet ligger i har en lång och spännande historia. Det uppfördes som bostadshus 1938 efter ritningar av den erkände arkitekten Ernst Grönwall. På gatuplan fanns bageri och konditori, och under en period var receptionen en handskaffär. Fastigheten byggdes om till hotell år 1967 och fick då sitt namn efter den berömda Hertigen av Wellington.

Gästvåningens historia

För omkring 60 år sedan var Östermalmsvåningen ett flickhem. Några år senare omvandlades den gamla patriciervåningen till ett enklare hotell med dusch i korridoren. Genom åren har hotellet byggts om och renoverats. Sedan oktober 2014 tillhör Gästvåningen Clarion Collection Wellington.

Kontakt

  • Storgatan 6 11451 Stockholm , Sverige

Hitta till hotellet

Tåg

Tåg till Stockholm C,
byt där till tunnelbana eller taxi.

Tunnelbana

Röd linje mot Ropsten eller Mörby C,
gå av vid Östermalmstorg.

Från Arlanda flygplats

Arlanda Express eller Flygbuss till Stockholm C,
byt här till tunnelbana eller taxi.

Taxi

Vi rekommenderar Taxi Stockholm,
telefon +46 8 15 00 00.

Om Clarion Collection Hotel Wellington

Antal rum

69 st - 114 bäddar

Avstånd till flygplats

Arlanda flygplats: 45 km,
ca 45 min med bil.

Avstånd Stockholm C

30 min promenad

Tripadvisor Travelers' Choice Awards 2024

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

3.2.13.011 22
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.