Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

10 - 16 juni 2024

10 - 16 juni 2024 är det på tiden att GO WEST! West Pride är tillbaka med dunder och brak. Vill du fira med oss och resten av Sveriges västkust? West Pride i Göteborg är nämligen landets näst största Pride-firande, och varje år samlas tiotusentals människor i centrum för att fira kärleken och rätten till att vara den man är. Det ska vara rum för alla – inte bara hos Strawberry, utan i hela samhället! Vi i Strawberry stödjer budskapet Pride står för till fullo, och har varit stolt sponsor för Pride över hela Norden i många år.

Vi uppmanar alla att ta del av både festligheterna under Pride-veckan, men också att stå i solidaritet hela året. Fest, skoj, glitter och regnbågar är ett fantastiskt sätt att fira hur långt vi kommit, men för att nå målet om fullständig inkludering, acceptans och lika rättigheter för alla, måste vi kontinuerligt arbeta för förståelse. Våra Pride-flaggor hänger högt, och står stadigt även när det blåser.

Vad händer under West Pride 2024?

Pride Park – festivalens hjärta

West Prides festivalområde, Pride Park, arrangeras i Trädgårdsföreningen – en av Göteborgs största och finaste parker. Här händer allt du kan tänka dig av en storslagen festvecka som denna: Konserter, kulturskola, skrivkurs, scenkonst, dragshow och en rad andra event med fokus på queer kultur. Invigningen av Pride Park sker 13 juni kl. 19:00-19:30 på den stora scenen – detta vill du inte missa! Pride Park är öppet för alla och har fri entré.

 

Pride-paraden – den stora höjdpunkten

Pride-paraden är lördag 15 juni, och dagen startar kl. 12:00 på Gustav Adolfs Torg med ett kick-off party för alla som ska gå i paraden. Paraden startar kl. 13:00 och slingrar sig 3 km genom stadskärnan innan den slutar i Pride Park i Trädgårdsföreningen, där festligheterna trappas upp till den stora sluttfesten. Häng med och gå i tåget eller stå och dansa vid sidan av och njut av de färgstarka paraddeltagarna – en sak är säker: du kommer ha otroligt kul!

Ta med gamla vänner, nya vänner, ännu-inte-vänner, bekanta och familj och följ med – vi ses 15 juni!

 

Pride House – lyssna och lär

Pride House på Stadsbiblioteket invigs 10 juni kl. 12:30, där tal och musik kickar igång West Pride 2024. Under hela veckan har Pride House debatter, föreläsningar, workshops med mera, och är öppet alla dagar under veckan. Gå inte miste om det dagliga musikinslaget från Motion Sickness, och delta i panelsamtal, debatter och workshops medan du lär dig mer om Pride-historia, queerkultur och den politiska debatten kring ämnet. Pride House är öppet för både vuxna och barn och har fri entré.

 

After Pride Party på Clarion Hotel® Post

Avsluta Prideparaden den 15 juni med en hejdundrande fest på Clarion Hotel® Post, mitt i centrum och bara ett stenkast från Pride Park. Njut av specialdrinkar och roliga djs på Göteborgs mest centrala terrass. Läs mer om eventet på Facebook.

 

Hotell i Göteborg

Bo bäst under Pride-firandet!

För oss är mångfald och inkludering en självklarhet och en del av våra grundläggande värderingar. Fira West Pride tillsammans med oss och få 15% rabatt på din hotellbokning!

Boka hotell i Göteborg
Pride hos Strawberry

Hur jobbar vi med jämlikhet och mångfald i Strawberry?

Intresserad av att jobba med oss, eller bara nyfiken på hur vi jobbar med att skapa en solid kultur baserad på starka principer och värderingar? Kolla in intervjuerna med några av våra kollegor!

Hör från våra kollegor
Allt du behöver veta om Pride!

Hur mycket vet du om Priderörelsen egentligen?

Vad betyder flaggan, vilka är de mest kända låtarna och vilka berömda händelser har gjort Pride till vad det är idag?  

Lär dig mer om Pride

Starka röster i Pride-rörelsen

Inspireras av människorna som dagligen kämpar för allas lika rättigheter och möjligheter

Auroras historia

Aurora var alltid en kvinna!

Läs om Aurora, som aldrig var man, utan en kvinna som levde som en man i 25 år innan hon äntligen fick vara sig själv. Aurora delar också med sig av sina dos & don'ts till vad man kan säga - och inte bör säga - till transpersoner.

Läs hennes historia
När pappa är homofil

Carolins pappa kom ut sent i livet – nu kämpar de tillsammans

Vad händer när livet förändras utan att du själv valt det? Hur reagerar man när ens familj splittras och en av föräldrarna plötsligt kommer ut som gay? För Carolin Solskär ledde en turbulent tid till slut till ett viktigt besked som gav svar på många funderingar.

Carolins historia & råd till andra
Föräldrarnas historia

Stolta föräldrar till HBTQ-barn: Viktigt att det finns förebilder

Vi har träffat nätverket Stolta föräldrar till HBTQ-barn och fått värdefulla tips från föräldrar som har gått igenom sina egna "komma ut"-processer.  

Läs intervjun med Stolta föräldrar
Därför stöttar vi Pride

Petter A. Stordalen om Strawberry och Pride:

"Tolerans skapar trygghet, och trygghet ger öppenhet"

Läs artikeln
3.2.11.002 24
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.