Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Köpenhamn: 12 - 20 augusti 2023

Copenhagen Pride Week är tillbaka, vi tar återigen upp det årliga firandet i mitten av augusti. Ta del av den fantastiska stämningen som rår och se hur man hyllar mångfald, gemenskap och kärlek - oberoende av sexuell läggning.

Vad händer under Copenhagen Pride Week 2023?

12 - 20 augusti firas Copenhagen Pride Week i den danska huvudstaden. Gratiskonserter, debatter, pop-up shops och massvis av kärlek och festglada människor. Och inte minst, huvudeventet: Prideparaden!

När är Copenhagen Pride Parade?
Lördagen 19 augusti.

Var kan jag se och delta i paraden?
Paraden går genom centrala delar av Köpenhamn och är 3,3 km lång. Avgång förväntas att vara ifrån Frederiksberg Rådhus, och paraden går sedan via Allegade - Frederiksberg Allé - Vesterbrogade - Hammerichsgade - och slutar vid Studiestræde. 

Är Pride egentligen något kul då?
Ja, självklart! Under veckan blir det en rad spännande arrangemang som sätter fokus på mångfald, jämlikhet og kärlek. Följ med - snart kommer årets program på denna sida! 

2022 deltog hela 30 000 personer i paraden, och 300 000 ytterligare var åskådare. En upplevelse sent att glömma! Happy Pride! 

 

 

Köpenhamn Pride Parade 2018

Se bilderna från folkfesten!

Köpenhamn Pride Parade 2018 arrangerades den 18 augusti - och blev en stor succé! Gatorna fylldes med kärlek, värme och aktuella teman.  

Läs artikeln och se bilderna här

Starka röster i Pride-rörelsen

Inspireras av människorna som dagligen kämpar för allas lika rättigheter och möjligheter

Auroras historia

Aurora var alltid en kvinna!

Läs om Aurora, som aldrig var man, utan en kvinna som levde som en man i 25 år innan hon äntligen fick vara sig själv. Aurora delar också med sig av sina dos & don'ts till vad man kan säga - och inte bör säga - till transpersoner.

Läs hennes historia
När pappa är homofil

Carolins pappa kom ut sent i livet – nu kämpar de tillsammans

Vad händer när livet förändras utan att du själv valt det? Hur reagerar man när ens familj splittras och en av föräldrarna plötsligt kommer ut som gay? För Carolin Solskär ledde en turbulent tid till slut till ett viktigt besked som gav svar på många funderingar.

Carolins historia & råd till andra
Föräldrarnas historia

Stolta föräldrar till HBTQ-barn: Viktigt att det finns förebilder

Vi har träffat nätverket Stolta föräldrar till HBTQ-barn och fått värdefulla tips från föräldrar som har gått igenom sina egna "komma ut"-processer.  

Läs intervjun med Stolta föräldrar
Därför stöttar vi Pride

Petter A. Stordalen om Strawberry och Pride:

"Tolerans skapar trygghet, och trygghet ger öppenhet"

Läs artikeln
Allt du behöver veta om Pride!

Hur mycket vet du om Priderörelsen egentligen? Vad betyder flaggan, vilka är de mest kända låtarna och vilka berömda händelser har gjort Pride till vad det är idag?

Lär dig mer om Pride

Pride & Strawberry

Strawberry – Stolt partner till Pride i Norden

Behöver du någonstanns att bo?

Hotell i Köpenhamn

Behöver du någonstans att bo under Pride i Köpenhamn? Vi fixar hotell! Vi har flera hotell i Köpenhamn, så hitta din favorit och boka idag. Pride arrangeras också i flera andra städer där vi erbjuder hotell. Varför inte ta en prideturné i sommar? Vi har hotell i Norge, Sverige, Danmark, Finland och Baltikum.

Se våra hotell i Köpenhamn och boka här
Room for all

Strawberry – Stolt sponsor till Pride

Vi bryr oss om mångfald, och arbetar hårt för lika rättigheter och möjligheter. Därför är vi både stolta och glada för att vi är sponsor till Pride i hela Norden! 

Tillbaka till startsidan för Pride
3.2.8.003 25
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.