Medlemskap
Kristiansund

Populära restauranger och barer i Kristiansund

Fina Kristiansund består av skärgårdsliv, ett rikt kulturarv och massor av god och närproducerad mat på tallriken. Det är ingen hemlighet att fisk och skaldjur tar stor plats på restaurangernas menyer, och du kan inte åka härifrån förrän du har testat Kristiansunds kulinariska specialitet: bacalao.

Klippfisk och bacalao

Kristiansund kallas ofta för klippfiskens huvudstad, då klippfisk är en populär (och lokal) ingrediens i matlagningen. Bacalao är till exempel ett måste om du befinner dig i denna charmiga stad i västra Norge – en specialitet som finns på de flesta restauranger. I Kristiansand hittar du stora matupplevelser på rad – här finns allt från traditionella matställen till moderna lyxrestauranger. Även om norsk fisk och skaldjur är populärt finns det också indiska, kinesiska och thailändska matställen.

Matfestivaler och Atlanthavsvägen

Kristiansund är värd ett besök av många anledningar. Här slutar till exempel Atlanthavsvägen som kallas världens vackraste bilresa och som har röstats fram som århundradets konstruktion i Norge. I Kristiansund finns också flera festivaler där du serveras utsökt mat på äkta "Kristiansundianskt" vis – Snadderfestivalen som erbjuder norskproducerad mat av god kvalitet är till exempel värd att spana in. Vill du ha en mysig restaurang med något för alla kan du besöka The Social Bar & Bistro.

Kristiansund

Restauranger och barer

UTVALDA UPPLEVELSER

Mer att upptäcka

Upptäck
Hotell
Restaurang
Konferens