Medlemskap
Lobby bar at Clarion Hotel Winn, Gävle.

Mat & dryck för alla smaker i Gävle

Välkommen till en matdestination full av spännande kulinariska upplevelser. Gävle kryllar av barer och restauranger med influenser från världens alla hörn. Kurrar magen lite extra för havets läckerheter – då har du hamnat helt rätt.

Mångkulturell matdestination

Gävle som matdestination är känt för att erbjuda något för alla smaker, vare sig du är en finsmakare på matturné eller är ute efter ett restaurangbesök som passar hela familjen. De flesta restauranger och barer finner du inne i city, eller med en kort promenad därifrån. Asiatiskt, svensk husmanskost eller mexikanskt? Du väljer. Se till att strosa runt i stan och låt ögat styra dig i rätt riktning till något av de många spännande alternativen.

En sann kuststad

Staden är en ultimat destination för dig vars hjärta slår några extra slag för allt som har med havet att göra. Med havet som granne hittar du flera av stadens fantastiska barer och restauranger längs med den vackra kusten. Njut av god mat och dryck med havsutsikt och klar vy över Gävles skärgård. Om utsikten gör dig allt för nyfiken kan du hoppa på en båt som tar dig över till Limön för fler spännande aktiviteter och upplevelser.

En plats för fiskälskare

Det kustliga läget gör Gävle till en guldgruva när det kommer till fisk. Vare sig du önskar att fiska middagen själv, eller njuter av att bli serverad en god fiskrätt på restaurang, kommer Gävle inte att göra dig besviken. Menyerna erbjuder ofta en rad olika fiskrätter, och strömming är inget undantag – helst serverat med potatismos, lingon och skirat smör. Om du har tur, är marknaden på Stortorget öppen under ditt besök. Här kan du få tag i färska råvaror, direkt från odlaren eller fiskaren.

Gävle

Restauranger och barer

UTVALDA UPPLEVELSER

Mer att upptäcka

Upptäck
Hotell
Restaurang
Konferens