MedlemskapMina bokningarKundservice
Modern inredning på restaurang Fei i Göteborg.

Fei – en kinesisk matupplevelse i världsklass

Boka nu

När restaurang Fei öppnade på Lindholmen hösten 2022 förstärktes Göteborg som matdestination. Högst upp på tionde våningen med magisk utsikt över Göta älv kan du uppleva en autentisk kinesisk matresa som du sent kommer att glömma.

Prisbelönta och handplockade kockar

Fei är en modern och ambitiös restaurang på Lindholmen i Göteborg, med en målsättning om att bli spjutspetsen för kinesisk matkonst i Norden. Restaurangen är en ögonöppnare för dig som vill njuta av en autentisk kinesisk matupplevelse – långt utöver det vanliga. Det kinesiska kockteamet är både prisbelönt och handplockat, och i köket basar köksmästaren Guowei Zhou från Shandongprovinsen i norra Kina.

Tre kinesiska kök

Menyn består av sharing-rätter från tre av Kinas åtta stora kök: Cantonese, Sichuan och Zhejiang. Dessutom erbjuds kalla rätter som öppnar måltiden, samt soppa för att bygga en bro över till de varma rätterna som är måltidens höjdpunkt. Du som önskar kan beställa “Fei Experience”, en häftig avsmakningsmeny som är väl kombinerad med te, Shaoxing risvin och Baijiu – en genväg rakt in i Kinas mat- och dryckeskultur.

Food at a table at restaurant Fei in Gothenburg.Drinks in the bar at restaurant Fei in Gothenburg, Sweden.Food at restaurant Fei in Gothenburg, Clarion Hotel The Pier. Wine selection at restaurant Fei in Gothenburg.

Fei

Göteborg

Meny

Öppettider

Öppettiderna kan variera på helgdagar och i särskilda perioder. Kontakta oss för aktuella öppettider.

Kontakt

  • locationPinAdress
    Pumpgatan 5, 417 55 Göteborg
  • contactPhoneTelefon
    +46 31 305 01 37
  • emailContactE-post
    info@feirestaurant.com
  • calendarBokning
    Boka nu
  • Kort om Fei

    • Prisbelönt och handplockat kockteam från Kina
    • Tre kinesiska kök: Cantonese, Sichuan och Zhejiang
    • Högst upp på tionde våningen
    • Öppnade hösten 2022
    • Guangdongköket, även känt som det kantonesiska köket, kännetecknas av hyllningen till råvarans naturliga smak. Här ingår gärna fisk och skaldjur, samt varsam ångning som huvudsaklig tillagningsmetod.
    • I kontrast står det färgsprakande Sichuanköket, som är känt för sina intensiva smaker med dominans av chili och Sichuanpeppar.
    • I Zhejiangköket, som härstammar från söder om Shanghai, finns en förkärlek till risvin som ger maten en djup och sötsyrlig karaktär. Även här återfinns ofta fisk som råvara och dumplings i alla dess former.