Denna webbplats är designad för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till en nyare version.

Hållbarhet i alla led - för miljön

Föroreningar, klimatgasutsläpp och slöseri med naturresurser är stora hot mot jorden. Vi vill vara en föregångare och visa att klimatpåverkan kan minskas, även med stor hotelldrift. Därför är alla våra hotell ISO 14001-certifierade.

Sustainability rating

Det är lätt att snacka om gröna ambitioner, men för att göra riktig skillnad krävs en tydlig plan och konkreta handlingar. För oss är transparens viktigt. Därför introducerar vi nu vårt eget hållbarhetsbetyg, Sustainability rating, på vår hemsida.

Hållbarhetsbetyget presenteras i en 10-gradig skala och är en sammanställning av hur varje hotell arbetar för att bli bättre på specifika områden. Varje område mäts individuellt på varje hotell. En gång i veckan sammanställs resultatet till ett betyg som syns på hotellets hemsida. Konsumtionen mäts på ett sätt som gör det jämförbart mellan alla hotell inom Strawberry.

Mätpunkter

Områdena nedan har identifierats som de med allra störst klimatpåverkan inom hotellverksamhet. Därför är det just dessa vi arbetar för att minska.

Energibruk
Kemikalieanvändning
Vattenförbrukning
Avfall och matavfall
Textiltvätt
Klimatutsläpp

Så här funkar det

Varje hotell gör en prognos över förväntad konsumtion, baserat på uppskattad beläggning. Den faktiska åtgången hämtas in dagligen från leverantörer, som elleverantör och tvätteri, och registreras i ett centralt system som genererar ett betyg per hotell. Systemet är transparent internt och de hotell som har en bit kvar på sin hållbarhetsresa kan därför lära sig av hotell som presterar bättre redan.

Vägen framåt

Att göra hållbarhetsbetyget publikt är ett stort första steg på vägen. Det ger våra gäster makt att fatta hållbara beslut när de väljer hotell, och därmed driva förändringen framåt. Med hjälp av vårt dedikerade centrala team, alla hotell och inte minst allmänheten fortsätter vi att utveckla våra metoder. Redan i dag kan gäster lämna feedback och förbättringsförslag i samband med sin hotellvistelse.

Energi

Alla hotell ska drivas av förnybar energi.

Olja, kol och naturgas står för 75% av världens energiförbrukning. Det orsakar stora klimatutsläpp. Därför har vi en målsättning: att alla hotell ska drivas med förnybar energi till 2024.

Sedan 2007 har vi köpt ”förnybar-garantier” från Ishavskraft i Norge. Där det varit möjligt har vi skiftat till förnybara energikällor. Flera hotell har investerat i jordvärme och solenergi genom solcellspaneler. Och glöd- och halogenlampor har bytts mot energisnåla LED-lampor. 

Kemikalier

Ett minimum av farliga kemikalier

Alla kemikalier som vi använder är klassificerade i rött, gult och grönt, utifrån hur de påverkar människor, djur och miljö. Hotellen jobbar ständigt på att minska användningen av de farliga röda och gula kemikalierna. Samtidigt tar vi tillsammans med leverantörer fram allt fler miljövänliga produkter och metoder.

Flera hotell har infört ultrarent vatten och ozonvatten i stället för kemiska rengöringsmedel. Det ger en säkrare arbetsvardag och en renare miljö och fungerar så bra att vi vill implementera detta på alla våra hotell! 

På bilden: Housekeeping på Quality Hotel™ Friends i Solna

Vatten

Ny teknik minskar vattenförbrukningen

För en stor del av världens befolkning är rent vatten en önskedröm. I Norden har vi inte samma problem, färskvatten finns det gott om, men vi vill ändå engagera oss i jordens viktigaste resurs.

För att minska vattenförbrukningen byter vi till vattenbesparande duschar och kranar på hotellen, och uppmanar alla gäster att använda hotellhanddukarna mer än en dag. Dessutom jobbar hotellen med att se över rutiner för vattenanvändning på sina olika avdelningar.

Vill du veta mer?

WeCare är vårt samhällsansvarsarbete

Vill du veta mer om vilka andra områden som det satsas stort på inom Strawberry? Klicka på knappen så kommer du tillbaka till startsidan! 

Till startsidan för WeCare
3.2.13.011 25
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Välj rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.