Kom ihåg att det finns många saker du kan göra, men också en del saker du bör undvika för att verkligen kunna njuta av höstlovet. Här hittar du en liten guide som hjälper dig att maximera njutningen under ditt välförtjänta lov.

Girl in bed side by side in a collage with a picture of the lobby at Clarion Collection Hotel Havnekontoret
Höstlovet är äntligen här! Låt oss fira denna färgglada årstid genom att njuta av varandras sällskap och kanske upptäcka ett nytt land eller en ny stad.

Att göra:


Koppla av på spa


Vad är bättre än att simma några längder i en varm bassäng när det är regn och rusk utomhus? Unna dig ett spabesök i höst tillsammans med kompisar, familj eller din kärlek.


stromstad-spa-resort-aerial-view-swimming-pool-lady-.jpgVisste du att de flesta av våra spahotell säljer dagsinträde? Om du har några timmar över kan du åka och njuta av ett dopp i en av våra varma bassänger. Kom ihåg att ta kontakt med hotellet på förhand för att se om det är ledigt.


Läs mer:Vill du se alla våra spahotell? Sök och boka din vistelse här!


Ge dig ut på svampjakt i vildmarken


Det är högsäsong för svamp i Norden i september och oktober. Under dagens ljusa timmar, ta med dig en korg, en svampbok och en liten svampkniv och ge dig ut i skogen med svampradarn påslagen. Det här är ett perfekt sätt att komma nära naturen och få något gott i utbyte.


autumn-family.jpgNjut av höstens vackra färger!


Drick massor av kaffe och te!


Hösten kanske gör dig frusen men det är lätt åtgärdat med en kopp kaffe eller te som värmer inifrån och ut! Om du är en sann tedrickare har du dessutom säkert gjort din egen teblandning. Om så inte är fallet, har de flesta av våra hotell i kedjan Clarion Collection® Hotel te och kaffe som ingår när du bor där!


NCC-benefits-grab-a-coffeeSom medlem i Strawberry får du en gratis kopp kaffe på våra hotell - varje dag!


Bjud in till mysig brunch


Vad sägs om att bjuda in vänner eller familj till nybakade scones, pannkakor, omelett och allt annat obligatoriskt till brunchbordet samtidigt som ni blickar ut över de vackra höstfärgerna? Garanterad mysfaktor utlovas!


Har ni vägarna förbi Malmö så kan vi rekommendera bubbelbrunchen på Clarion Hotel® Malmö Live. Här dukar hotellet upp till feststämning på lördagar - 85 meter över havet. Ni får bubbel i glasen, söta och salta brunchrätter och Malmös bästa utsikt!


Clarion Hotel Malmö Live Kitchen & Table view_16_9Utsikten gör Clarion Hotel® Malmö Live värt ett besök.


Ha filmmaraton eller kolla in det senaste på bio


Det här är ett enkelt alternativ. Det är kallt och mörkt ute, så vad kan vara bättre än att sätta sig i en skön fåtölj med popcorn och läsk, redo för en riktigt bra film. Oavsett om du har med dig din älskade eller en vän, erbjuder biograferna allt från hardcore action till romantiska komedier.


Ät goda långkok


Det finns inte mycket som är bättre än att avsluta dagen med lite comfort food, nämligen långkok! Ett par favoriter är boeuf bourguignon och chili con carne. När du inte är hemma och kan laga maten själv har de flesta av våra Clarion Hotel® sina egna restaurangkoncept där du kan känna dig som hemma!


Clarion Hotel Sustainable foodAtt inte göra:


Ta med dig jobbet hem


Detta är ju själva anledningen till att du har höstlov, så stressa inte. Lämna dina att-göra-listor på jobbet och njut istället av ledigheten med familj och vänner.


pool selma city spa clarion hotel gillet uppsalaDet är enkelt att slappna av och ladda batterierna på spa....


Glöm inte regnkläderna


Vi vet, vi har alla gjort det. Ibland räcker det inte att tänka positivt. Sommaren är över och du borde förmodligen inte satt på dig shorts innan du gick ut. Vita byxor och skor borde troligen också undvikas. Se istället till att packa ner paraply och regnjacka innan du går ut. Du kommer med största sannolikhet behöva något av det.
Planerar du en höstlovs-weekend i Stockholm? Här har vi fler tips till dig.
Redo att bli stressfri? Boka ditt höstlov hos oss och njut.