Av Strawberry många hotell med spa är flera av dem välkända, men känner du till alla? Kanske ligger något av dem närmare än du tror. Här kan du läsa om några lite mindre kända spaupplevelser i Norden!

Inomhuspool
Har du badat i en klorfri pool förut? Testa på GruveSpa.

Spahotell i hela Norden


Visst är det härligt att sjunka ner i ett varmt bad eller ge kroppen och huden ny energi med en behaglig spabehandling. Totalt har Strawberry fler än 30 olika hotell med spafaciliteter. Flera av dem är omtalade och prisbelönta, som Yasuragi utanför Stockholm, Farris Bad i norska Larvik och THE THIEF i Oslo. Vill du uppleva någon av de andra? Här är en guide till 7 något mindre välkända spaanläggningar, som är minst lika värda ett avslappnande besök!


1. Clarion Hotel Gillet – massage, spalounge och karibisk inspiration


Selma City Spa Uppsala Pool med grön omgivning på Selma City Spa Uppsala.


Selma City Spa Uppsala på Clarion Hotel Gillet är en härlig tillflyktsplats. Här väntar jacuzzi, bastu och en spalounge där en kort paus fort kan bli en lång. Entrépriset inkluderar badrock, tofflor och handduk, det serveras sund mat och dryck med inspiration från Karibien. På behandlingsmenyn finns allt från energigivande massage till renande ansiktsmasker. På fredagar och lördagar är spaanläggningen öppen fram till kl. 21.00.


Adress: Dragarbrunnsgatan 23, Uppsala, Sverige


2. Clarion Hotel Wisby – ett hälsobringande besök på Gotland


Bassenget på Clarion Hotel Wisby Bassängen på Clarion Hotel Wisby har vackra pelare från 1400-talet.


Om du bor på Clarion Hotel Wisby i Visby på Gotland kan du runda av frukosten med ett varmt bad i den 28 härliga grader varma poolen. Här på Selma City Spa Wisby kan du också boka massage, pedikyr och ansikts- och kroppsbehandlingar. Vad sägs om att basta, eller läsa en bok och ta en vilostund vid poolen på en av kalkstensdivanerna? Med hotellets restaurang, The Social Bar & Bistro, kan du kombinera spabesöket med en god lunch eller middag.


Adress: Strandgatan 6, Visby, Gotland, Sverige


3. Clarion Hotel Stockholm - spa och yoga på Södermalm i Stockholm


Clarion Hotel Stockholm hittar du Elements Spa, en lugn oas i centrala Stockholm. Här kan du njuta av en stor relaxpool, som också har en utomhusdel med en magisk utsikt över Årstaviken som ligger utanför hotellet. Och för dig som tycker om att basta har de både en ång- och torrbastu. Alla spagäster bjuds även på frukt och te.


spa-pool-clarion-hotel-stockholm.jpg


Som gäst på hotellet ingår även gym och yogapass, läs mer och boka ditt nästa pass här. Välkommen till Clarion Hotel Stockholm och Elements Spa.


Adress: Ringvägen 98, Stockholm, Sverige


4. Frösö Park Hotel – välbefinnande vid foten av Jämtlandsfjället


pool-indoor-quality-hotel-froso-park Avkoppling deluxe på Frösön i Östersund.


Frösö Park Hotel ligger vackert till på Frösön i Östersund. Hotellets spa byggdes 2015 och är hela 1200 kvadratmeter stort. Spabehandlingarna som erbjuds är av nyaste sort och är inspirerade av landskapets lokala hälsotraditioner. Det aktivitetsbaserade hotellet har också ett fullt utrustat träningscenter med yogasal. Utanför hotellet finns dessutom hinderbana, skidspår och flera stigar för löpning och cykling. Perfekt för ett sportigt och avslappnande avbrott!


Adress: Cronstads väg 2, Östersund, Sverige


5. Clarion Hotel Copenhagen Airport – saltvattenpool precis vid flygplatsen


Basseng i Nimat Spa på Clarion Hotel Copenhagen Airport Bara 10 minuter från Köpenhamn centrum väntar härlig avkoppling på Ni'Mat Spa.


Två minuter från Köpenhamns flygplats Kastrup ligger Clarion Hotel Copenhagen Airport, med helt nya Ni'Mat Spa. Med aromabastu och en uppvärmd saltvattenpool är det här det bästa stället för återhämtning till trötta kroppar som varit ute och rest. För att få bäst effekt av saltvattenpoolens hälsobringande kraft är rekommendationen att börja med ett träningspass i det dygnsöppna gymmet. Sen är det bara att njuta!


Adress: Ellehammersvej 20, Kastrup, Danmark


6. Quality Hotel The Box – champagnepool och fotbad


The Wellbox – ett spa utöver det vanliga.


Det är i Linköpings nya hotellpärla Quality Hotel The Box ni hittar det 600 kvm stora spat: The Wellbox. Ett unikt spa fullproppat med härliga upplevelser. Bland annat en pool med champagnebubblor, jacuzzi, utomhuspool, fotbad, ångbastu och torrbastu. Även mysiga lounge-områden för att slappna av i tillsammans med en god drink och färsk frukt.


Adress: Aspögatan 7, Linköping, Sverige


Hitta ditt favoritspa hos Strawberry


Är du nyfiken på Strawberry andra spaanläggningar? Vi har samlat alla hotellen med spafaciliteter på ett ställe, där kan du också se en karta över var de ligger. Se vilket hotell med spa du har lust att besöka nästa gång!


Denna artikel publicerades först i medlemsmagasinet Nights nr. 14.. Originalartikeln är skriven av: Per Olsson, Creative Director, Nights & Hanne Kristine Vederhus, Strawberry. Översatt och uppdaterad av: Isabelle Schoultz, webbredaktör på Strawberry.