Att resa och äta hälsosamt är väldigt enkelt, speciellt i Köpenhamn. Här är våra favoritställen som serverar hälsosam mat.

Sallad
Köpenhamn har toppat CNNs lista över [mest hälsosamma städer i världen

Köpenhamn toppat i 2014 CNNs lista över mest hälsosamma städer i världen. Vilken bragd! Det finns många faktorer som bidrar till stadens generella hälsotillstånd (kanske det faktum att det finns fem gånger fler cyklar än bilar). Hur som helst kan vi inte borste från att det finns ett begränsat antal internationella snabbmatskedjor och istället en hög populäritet bland de hälsosamma matställena. Här finns något för alla helt enkelt, vi har sammanställt en lista med våra favoriter bland hälsoalternativen i Köpenhamn.


Joe & The Juice


joe_and_the_juiceDet här är ett populärt val bland juice (och musik) älskarna och är perfekt att svänga förbi på morgonen såväl som eftermiddagen och köpa med sig något gott i farten. Joe & the Juice pressar din juice direkt när du beställt och du hittar dem på många ställen runtom i stan. Vill du ha mer än bara juice? Komplettera med en välfylld panini, en läcker sallad, nybryggt kaffe eller något annat gott från menyn. Atmosfären är ung och hipp så du kan förvänta dig att det är många kunder som vill beställa av den glada personalen.


> Hitta alla Joe & The Juice i Köpenhamn


Smag


Smag logoDet här är äkta vara om du är gillar hälsosamt leverne och mat som är kreativ, färsk och väl genomtänkt. Vi rekommenderar att du testar en sallad (recepten uppdateras ofta) eller en smörgås som görs på beställning. Detta betyder att du alltid får perfekt en kombination och mängd pålägg. Förutom take away erbjuder Smag catering och kostrådgivning! Deras vison och mål lyder att de vill inspirera människor att vilja leva ett hälsosammare liv. En ganska grym vision enligt oss!


Hitta alla Smag i Köpenhamn


WE DO FOOD


We Do FoodFilosofin är enkel; det finns inga genvägar när det gäller mat. WE DO FOOD fokuserar på färska råvaror och att göra mat som är ärlig och enkel. Du kan äta lunch här eller välja bland många olika hemmagjorda sallader att ta med dig. Stället ligger i det populära området Kødbyen och är perfekt om du vill sitta ute och kika på alla människor som rör sig längs stråket. De erbjuder även catering för privata tillställningar såväl som för företaget.


> WE DO FOOD i Kødbyen


Palæo


På Palæo lagar man mat direkt hämtad från stenåldern. På riktigt. Det här matkonceptet tar oss tillbaka till våra förhistoriska rötter. De serverar mat som är helt baserad på stenåldersmat men med en modern twist (kanske för att göra det lite mer visuellt tilltalande). I stort betyder det att de serverar väldigt lite eller ingen processad mat och med fokus på fettsnålt kött och färska grönsaker. Om du känner för att testa något annorlunda (som till exempel en ägg-wrap eller blomkålsbaserad risotto) borde du verkligen testa det här stället!


> Palæo finns på Pilestræde och Torvehallerne i Köpenhamn


BioMio


bosh-byg1Det här är ytterligare en lokal favorit i Kødbyen, och ligger faktiskt precis bredvid WE DO FOOD. BioMio är en restaurang perfekt för lunch eller middag. Det är en vegetarian- och veganvänlig restaurang med 100% ekologiska råvaror. Enligt hemsidan är de en CLIMATE+ restaurang och ett grönt café. Låt dig inte luras av den röda BOSCH-skylten (det säljs ingen köksapparatur här längre) utan gå in och skäm bort dig själv med lite riktig kvalitet.


> BioMio i Kødbyen


Oavsett om du reser till Köpenhamn med intentionen att hålla dig till din diet, testa en hälsosammare eller inte bryr dig alls, kommer Köpenhamn att göra ett hälsointryck som dröjer sig kvar. och gör som lokalinvånarna gör: hoppa på din cykel, köp en ekologisk sallad och en färskpressad juice och bege dig till parken för lite härligt hygge.