Medlemskap

De sex bästa bagerierna i Köpenhamn

Här hittar du det färskaste surdegsbrödet, de härligaste kakorna och den underbara, minimalistiska danska stilen. Bagaren Gonzalo Guarda ger dig sin lista över bagerier i Köpenhamn du måste besöka.

  • Det pågår en liten revolution i Köpenhamn. Ett bageriuppror...

  • Surdegsbröd, tillverkat av en blandning av vatten jäst med vildjäst och bakterier, håller på att ta över i stort sett alla bagerier – med stor framgång.

  • Och bakom disken i de mest förtjusande bagerierna där du kan köpa nybakat bröd står bagare från världens större städer – från San Francisco till Buenos Aires.

  • Vem har det bästa surdegsbrödet i Köpenhamn?

  • Villa Copenhagen har tagit fasta på suget efter surdegsbröd hos både danskar och besökare på allvar och öppnat sitt eget bageri, RUG Bakery. Gonzalo Guarda är chefsbagare där. Vad är hans specialitet?

  • Surdegsbröd, förstås. Men oroa dig inte, du kan naturligtvis också få tag på söta godsaker, inklusive wienerbröd, smörkaka och kanelbullar, i huvudstaden.

Här är sex bagerier i Köpenhamn du måste prova, enligt chefsbagare Gonzalo

1. Apotek 57


Adress: Fredericiagade 57


Här kan du få tag på härliga bullar – välj varianten med sesam. Skorpan är vackert karamelliserad, krispig på utsidan och mjuk och luftig på insidan – med otroligt smakrikt och härligt salt smör ... Utsökt”, säger Gonzalo.


2. Lille Bakery


Adress: Refshalevej 213A


"Härlig lunch med fantastisk atmosfär", säger Gonzalo.


Och det är just dess atmosfär och goda service som detta lilla bageri är känt för, förutom ett brett utbud av kakor, bakverk och smörgåsar, vilka är tillverkade med naturliga ingredienser och utan tillsatser.


3. Hart Bageri


Adress: Gl. Kongevej 109


Hart Bageri är inte Gonzalos personliga rekommendation, men det är trots detta en känd plats som måste nämnas. Bageriet öppnades av den amerikanska kocken Richard Hart, som var chefsbagare på Tartine Bakery i San Francisco, Kalifornien. Han har uppnått stor framgång med sitt fokus på traditionella metoder och naturliga ingredienser. I Köpenhamn handlar det om surdegsbröd, kakor och bakverk av hög kvalitet.


Foto: Daniel Rasmussen, Copenhagen Media Center

4. Seks Bakery & Eatery


Adress: Krystalgade 6


“Här arbetar de vänligaste människorna; man måste besöka det och äta lunch. De har ett fantastiskt varierat sortiment”, säger Gonzalo.


Kaféet är känt för sin trendiga och eleganta inredning och dess användning av naturliga och ekologiska ingredienser.


5. Juno the Bakery


Adress: Århusgade 48


“Goda och vackra bakverk, med en otroligt hög nivå på bakningen”, säger Gonzalo.


Kaféet är trendigt, och även här är de mest kända för sitt surdegsbröd. Bakgrunden är att den tidigare Noma-kocken Emil Glaser saknade goda kanelbullar hos bagerierna i Köpenhamn (vilket var det bakverk han växte upp med i Sverige). Han var därför fast besluten att det skulle finnas kanelbullar i montern på Juno the Bakery när det öppnade 2017.


6. RUG Bakery


Adress: Centralpostbygningen


Blygsamt nog rekommenderade Gonzalo inte sitt eget bageri, RUG BakeryVilla Copenhagen. Men det måste naturligtvis nämnas. Stället har blivit ett populärt surdegsbageri och café som serverar ett brett utbud av bröd, bakverk och kakor, samt kaffe och te. Bageriet är känt för sina autentiska tekniker för surdegsbakning och användning av naturliga och ekologiska ingredienser, liksom dess trendiga och minimalistiska inredning.


Och sist men inte minst ligger det i ett av Köpenhamns häftigaste hotell, Villa Copenhagen. Här kan du få läckra bakverk, en god natts sömn och ett dopp i den uppvärmda takpoolen!

Nybakade kanelbullar och croissanter på café i Köpenhamn.Kille doftar på ett nybakat bröd på ett bageri.

Senaste artiklarna