För att minska CO2-utsläppen lanserar vi i vår en baljväxtburgare på våra restauranger – självklart både närproducerad och supergod.

baljväxtburgare, grönsaker, bröd, fat
Njut av den goda baljväxtburgaren på någon av våra restauranger i vår!

– "Vi är kräsna när det gäller vad vi sätter på menyn och vi har inte sänkt kraven nu. Det här är en riktigt god burgare som vi är glada över att kunna erbjuda våra gäster,” säger Fredrik Blomberg, Director of Food & Beverage på Strawberry.Baljväxtburgaren är en burgare som du verkligen kan njuta av och kan äta med ett gott samvete. Eftersom att den är baserad på svenskodlade baljväxter är den betydligt mindre belastande för klimatet än en vanlig nötfärsburgare – ett kg nötkött släpper i genomsnitt ut 26 kg CO2e medan samma mängd baljväxter släpper i genomsnitt ut 0,7 kg CO2e.


Dessutom kräver en baljväxtburgare bara en åttondel åkermark av vad en nötköttsburgare gör.
Ett klimatsmart och hälsosamt alternativ


Syftet med baljväxtburgaren är att erbjuda gästerna en klimatsmart utmanare som bidrar till ett hållbart lantbruk, men som är lika oemotståndlig som originalet – om inte ännu mer.


- “Våra gäster älskar hamburgare. Oavsett vad vi sätter upp på menyn så kan inget hota den. Men som hotellkedja så vill vi utmana våra gäster och få dem att upptäcka nya livsmedel som de annars inte skulle testa. Vår nya bajväxtburgare är ett sådant exempel,” säger Fredrik Blomberg.


Utöver baljväxter innehåller burgaren även svamp, havre och camelinafrön. Samtliga råvaror i burgaren är odlade i Sverige, vilket bidrar till ett hållbart svenskt lantbruk. Förutom fördelarna för miljön så finns även fördelar ur ett hälsoperspektiv. Baljväxtburgaren innehåller 86% omättat fett och är rik på fiber.


Så, bidra till minskat CO2-utsläpp, ät något gott för magen och testa baljväxtburgaren som kommer till våra restauranger i vår!


Vill du ha en baljväxtburgare idag?


Tur för dig så har flera Quality Hotel™ den goda burgaren redan. Gör ett besök i restaurangen hos Quality Hotel™ Friends, Quality Hotel™ Globe, Quality Hotel™ View, Quality Hotel™ Nacka eller Quality Hotel™ Ekoxen så kommer du känna hur smaklökarna dansar efter bara en tugga.