Bergen, staden omgiven av sju berg och även känd som Fjordarnas huvudstad, bjuder inte bara in till vackra miljöer och unika upplevelser, utan också till ett helt oslagbart restaurangutbud. Välj och vraka bland norska specialiteter och internationella smaker på någon av dessa 4 restauranger när du är sugen på en välsmakande lunch i Bergen!

Bryggeloftet & Stuene venue Bergen
Foto: Bryggeloftet & Stuene

1. Båt, hav och läckra skaldjur på Cornelius


Restaurant-conelius-serving-shot-by-skeieFoto: Cornelius / Shot By Skeie


Gillar du skaldjur? Tackar du inte nej till en härlig lunch vid havet? Då är restaurang Cornelius som gjord för dig! De serverar nämligen lunch med bästa läge i Bergen på torsdagar, fredagar och lördagar under sommarmånaderna och lunchupplevelsen börjar med en 25 minuter lång båttur ut till Holmen. Där väntar restaurangen med en inbjudande och mysig atmosfär, omgiven av hav, mäktiga berg och fjordar. Slå dig ner på terrassen eller bakom de stora panoramafönstren och njut av en lunchmeny bestående av 3 rätter inspirerade av havet. Härligare än så kan det knappast bli!


cornelius-detail-shot-by-skeieFoto: Cornelius / Shot by SkeieDen gastronomiska resan startar i samma ögonblick som ni stiger ombord på båten vid historiska Bryggen i centrala Bergen. Låt aptiten växa under den 25 minuter långa färden ut till Holmen, där ni får uppleva det bästa av fjäll- fjord- och havslandskapet som Bergen kan erbjuda. Vår vision är enkel man slagkraftig: Rä fisk- och skaldjursupplevelser på Holmen! - Christina Bollmann Lie2. Daily Pot serverar lunch på goda veganska råvaror


Vegan-curry-on-plate


Daily Pot beskriver sig själva som ”Bergen’s ground-breaking vegan restaurant” och vi kan inte annat än hålla med. Här känns allt otroligt modernt och fräscht och restaurangen passar perfekt om du är sugen på något lite extra nyttigt till lunch. Menyn är 99 % ekologisk, består främst av lokalt producerade råvaror, erbjuder många glutenfria alternativ och passar såväl veganer som köttälskare.


3. The Social Bar & Bistro - smakfulla bistrorätter nära flygplatsen


restaurant-alacarte-brasseriex-quality-hotel-edvard-grieg


Anländer du med flyg till Bergen och känner hur magen kurrar när du kliver ut i ankomsthallen ska du genast bege dig till Quality Hotel™ Edvard Grieg och restaurangen The Social Bar & Bistro. Bara 5 minuter från flygplatsen är det en perfekt plats för att starta konferensresan i Bergen med kollegorna eller när du och vännerna vill avnjuta en god lunch innan ni flyger iväg på er härliga weekend. De klassiska bistrorätter med en modern twist kommer samtidigt att vara skäl nog att ta dig de 20 minuterna från centrala Bergen.


4. Norsk gästfrihet på Bryggeloftet & Stuene


Bergen-fishsoup-edt-bryggeloftetFoto: Bryggeloftet & Stuene


Ett utmärkt stopp för en smarrig lunch i centrala Bergen är Bryggeloftet & Stuene. Här ligger fokus på att välkomna dig med äkta bergensk gästfrihet och att erbjuda en meny för alla smaklökar. Mellan 11.00 - 16.00 serverar de sin omtyckta lunch med en blandning av både traditionella norska rätter och internationella smaker. Att restaurangen sedan ligger mitt i stadskärnan gör det enkelt att efter lunchen fortsätta upptäckandet av Bergens alla besöksmål och sevärdheter!