Ett besök i Sundsvall är alltid en bra idé, och ännu bättre blir det med lite god mat och dryck på schemat. För att du ska slippa irrar runt bland stadens alla härliga matställen kommer här en lista med 5 riktigt bra restauranger att frestas av. Smaklig måltid!

Boka hotell i Sundsvall

Se alla våra hotell i Sundsvall och välj din favorit!
chevronRight

1. Njut av god mat och Sveriges kanske bästa utsikt på Restaurang 180 grader

rest180-sallad-server

  • Typ av kök: svenskt
  • Passar för: par/större sällskap
  • Prisnivå: hög

Sundsvall ligger vackert beläget intill Bottenhavet och erbjuder en makalöst vacker utsikt över det glittrande vattnet nästan var du än befinner dig. Allra bäst vy får du om du tar dig upp för någon av Södra Bergets sidor där det finns en mängd fina utsiktsplatser och vandringsleder.

På bergets norra sida ligger Restaurang 180 grader som är det självklara valet om du vill njuta av både fine dining och en 180 graders utsikt över staden och kusten nedanför. Där bjuds det på en a la carte meny som passar alla smaker med alltifrån löjromstallrik och gravad älg till torskrygg och rostad röding. Med jämna mellanrum har du även möjlighet att boka förmånliga paket med både mat och show då många av Sveriges mest folkkära artister ofta uppträder här.

2. En härlig blandning av mat och musik på E Street

ribeye-street-crispy-onion

  • Typ av kök: svenskt/grillat
  • Passar för: familj/par/sällskap
  • Prisnivå: medel

Är du den som väljer en livlig middag framför en lugn? Perfekt! Då kommer restaurangen E Street att passa dig som handen i handsken. Där står nämligen begåvade band för underhållningen samtidigt som du kan njuta av god mat och dryck. Till denna musikkrog är du lika välkommen för en öl i baren som en härlig trerätters tillsammans med familjen eller vännerna.

Passa gärna på att avsluta kvällen på Clarion Collection® Hotel Grand Sundsvall som bara ligger 4 minuters promenad bort. Unna dig en god natts sömn i något av de vackert inredda rummen och kanske en avkopplande massage på det intilliggande spat? År 2021 slår dessutom ett nytt Clarion Hotel upp portarna i Sundsvall som är tänkt att bli stans nya mötesplats. Spännande!

3. En liten krog med stora ambitioner

en-liten-krog-sundsvall-vegan-dish Foto: En liten krog

  • Typ av kök: skandinaviskt/bra för vegetarianer
  • Passar för: par/mindre sällskap
  • Prisnivå: medel

En liten krog ligger mitt i Sundsvalls centrum och har därför ett perfekt läge oavsett om du har ägnat dagen åt shopping, vandring eller välbehövlig avkoppling på något av stadens havsbad. På den mysiga restaurangen serveras svenskt kött ackompanjerat av skandinaviska tillbehör, men menyn erbjuder även fisk, vegetariska alternativ och pizza toppad med närproducerade ostar. Och varför inte avsluta måltiden med en deciliter smågodis? Kul för både små och stora middagsgäster!

4. Bakgården i Birsta - ett perfekt alternativ för dig som vill njuta av maten utomhus

Dolcetto-sundsvall-shrimp-risotto-stock

  • Typ av kök: lunchbuffé/fika/bröd
  • Passar för: familj/par/sällskap
  • Prisnivå: låg

Till Bakgårdens Restaurang och Café i Birsta är du välkommen för att hugga in på en gedigen lunchbuffé, njuta av en kopp kaffe och fika eller om du vill köpa med dig mat eller färskt bröd att ta med dig hem. Det är även ett perfekt stopp för dig som vill ha med dig god utflyktsmat när du ska upptäcka stadens alla besöksmål och sevärdheter!

5. Italienska smaker på Dolcetto

bakgarden-pizza-vegan-stock

  • Typ av kök: italienskt
  • Passar för: familj/par/mindre sällskap
  • Prisnivå: medel

Välkommen till Sundsvalls egen italienska kvarterskrog och pasta som slår det mesta! På Dolcetto Trattoria Italiana får du och ditt middagssällskap chans att avnjuta fantastiska italienska rätter tillagade på färska råvaror i en stämningsfull och mysig miljö. Vad sägs om pasta med strimlad oxfilé, risotto med kantareller och karljohansvamp eller kanske en lyxig tallrik med lamm, salsiccia och mozzarella? Visst känner du hur smaklökarna börjar vakna till liv?

Med sitt centrala läge finns det goda möjligheter att ta kvällen vidare till någon närliggande pub eller bar. Testa gärna Aveny på fina Quality Hotel™ Sundsvall där det bjuds på både goda drinkar, trevligt mingel, festlig underhållning och en underbar miljö. Ett hett tips både för dig som bor i Sundsvall och för dig som är på besök i den vackra staden!


Gillade du detta? Här hittar du fler liknande restaurangguider

Boka hotell i Sundsvall

Se alla våra hotell i Sundsvall och välj din favorit!
chevronRight