Väljer du också vego? Oavsett om du går all in och kör vego- och plantbaserat året runt eller om du bara vill smyga in lite mer grönt i årets julbord hittar du tipsen på julbord i Stockholm med extra mycket vegoalternativ här!

Utöver att vara otroligt färgglada och smakrika är de vegetariska alternativen dessutom bättre för både hälsa och miljö. Nu när julen närmar sig kan det därför vara en god idé att titta efter restauranger som erbjuder vegetariskt eller veganskt julbord för att göra något gott – både för din egen och miljöns skull. Fixa julstämningen tillsammans med familjen, vännerna eller kollegorna och välj bland de smaskiga alternativ som passar dig bäst. Kanske blir de vegetariska/veganska alternativen på julbordet en ny favorit?


Är du vegetarian eller vegan och sugen på julbord? Se hit!


På Strawberry kommer du och ditt sällskap kunna njuta av varierade julbord där det är en självklarhet att erbjuda vegetariska alternativ. Vi dukar upp dignande bufféer med allt ni kan önska er så att alla ska kunna gå hem mätta och glada.Hotel C Stockholm


Vill du uppleva ett annorlunda julbordska du göra ett besök till Hotel C Stockholm. Utan att ta bort några traditionella rätter har de skapat ett julbord med 50% grönt - perfekt för vegeterianer och miljökämpar. Hotel C Stockholm har även öppet på julafton, då de visar Kalle Ankas jul i deras biograf. Njut av många klassiker och en del nyheter som kaffesill!Clarion Hotel Sign


Clarion Hotel Sign dukas det i år upp fyra olika julmenyer, varav en av dem är en helvegansk femrätters. Inspirationen hämtas ända från farmors gamla klassiker till nya innovativa recept. Om du är nyfiken på ett veganskt julbord i år måste du absolut besöka Clarion Hotel Sign!


Här kan du läsa mer och boka.


Julbord på Clarion Hotel Sign i StockholmYes, det serveras till och med veganskt julbord på Clarion Hotel Sign i år.


Clarion Hotel Gillet


Eller varför inte testa ett julbiord med en "green touch of Manhattan". Här hittar ni återkommande favoriter vid sidan av nya gröna inslag med spännande smaker. Det Manhattan-inspirerade julbordet hittar du på Clarion Hotel Gillet i Uppsala. Testa exempelvis Tandoori Smoked Salmon eller Berbere Ginger ribs. Det kommer garanterat bli en upplevelse för smaklökarna!


Hög kvalitet och hållbara råvarorStrawberry lägger stort fokus på bra och hållbar mat som har en positiv inverkan på både människa och miljö. Maten som serveras ska vara ekologisk så långt det går, smaka bra och vara ansvarsfullt producerad. Vi har dessutom valt att använda oss av mindre tallrikar vid våra bufféer för att minska matsvinnet. Genom att göra dem bara några centimeter mindre kunde vi få ner matavfallet med hela 20 %. Du som inte är vegetarian kan också känna dig lugn då vi endast serverar hållbart kött och fisk. Strawberry använder sig av WWF:s fiskguide för att bidra till ett mer hållbart fiske och vattenbruk och för att se till att vi aldrig serverar fisk som är rödlistad.
Varför mer grönt?


De flesta av oss är väl medvetna om hur viktigt det är att välja en bra kost för att vi ska hålla oss friska och välmående. Genom den vegetariska maten får du i dig stora mängder vitaminer och antioxidanter tack vare alla färgglada grönsaker, fräscha bönor och välsmakande köttsubstitut. Enligt Livsmedelsverket löper vegetarianer till och med en mindre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, högt blodtryck, vissa cancerformer och andra sjukdomar. En vegetarisk kost är också ett klimatsmart val. Denna typ av mat kräver inte lika stora ytor eller lika hög vattenanvändning som köttindustrin och bidrar heller inte till lika stora växthusgasutsläpp.
Fler kanontips för dig som älskar vego


4 grymma restauranger i Stockholm – för dig som är vegetarian eller vegan


Köpenhamn har något för alla – här är 3 bra vegetariska restauranger


Trendig vegetarisk mat i Oslo


Populära vegetariska restauranger i Helsingfors