strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap

Destination

Tio energigivande upplevelser för mötet: ”Den roligaste dagen på jobbet på länge!”

Möten och konferenser kan ibland bli utdragna och långrandiga. Vad sägs om att lösa problem tillsammans? Upptäck experternas tips för att injicera dina möten och konferenser med ny energi i Norges huvudstad.

 • ”Det här är den roligaste dagen på jobbet på länge”, säger Jannicke och skrattar.

 • Hon och hennes kollegor tar en selfie inne på Escape Games i Oslo, ett ställe där man måste göra uppgifter och lösa problem under tidspress. Det är utmanande, roligt och arbetsdagen tar en vändning som ingen på seminariet hade förväntat sig.

 • ”Alla långa möten behöver lite ny energi, som man kan få exempelvis genom att hitta lösningar tillsammans i ett escape room”, säger Jannicke, chef på ett Oslobaserat företag. Hon fortsätter:

 • ”Det är också bra för vår teambuilding och vi lär känna varandra på ett helt annat sätt.”

 • Teambuildingspelet är en av de många kreativa aktiviteter som man kan delta i när jobbet håller möten eller workshops i Oslo.

 • Experttips för lyckade möten

  ”De som håller riktigt bra möten utvecklar mötesinnehållet med hänsyn till presentationernas längd och det övergripande programmet."

 • "Att ta pauser och införliva kulturella upplevelser eller samtalsuppgifter håller deltagarna på alerten och hjälper dem att ta till sig budskapet ännu bättre”, säger André Schreiner, hotellchef på Clarion Hotel® The Hub.

 • Han tycker att Oslo är den perfekta staden för spännande avstickare.

 • ”Oslo är en intim stad med mycket att erbjuda. Avstånden är korta och det är enkelt att kombinera olika upplevelser och ställen. Dessutom ska det påpekas att det är en välfungerande stad."

 • "Folk kommer i tid och det är enkelt att ta sig dit man ska och hem igen. Få platser i världen fungerar lika bra som Norge när det gäller transporter, sevärdheter, hotell och restauranger”, menar Schreiner.

 • I Oslo finns det många aktiviteter som kan lyfta mötet till en helt ny nivå och ge ny energi.

 • Vi har alla varit där – i möten som känns oändliga, där våra tankar vandrar iväg någon annanstans. Genom att introducera något överraskande och roligt för medarbetarna kommer både effektiviteten och kreativiteten att öka.

 • Om man bor på ett av Strawberrys centralt belägna hotell kan man enkelt både planera in inspirerande aktiviteter som passar konstentusiasterna och aktiviteter som ger kollegorna en ordentlig utmaning.

Här är tio inspirerande alternativ för mötespauser i centrala Oslo

1. The Escape Games

Är dina kollegor tillräckligt smarta för att hantera den här utmaningen under pausen? Uppdragen tar bara 60 minuter att slutföra. Här kan ni välja mellan ”Navigera en båt till Oslo hamn eller bli instängd ombord för alltid”, ”Res till vilda västern och stoppa ett tåg” eller ”House of Evil”, där målet är att bli klar med spelet före det andra laget. Det här är genuint trevlig teambuilding som rensar tankarna inför nästa möte. Läs mer här.

”Hu! Det står en man bakom dörren! Här finns blod och verktyg. ’House of Evil’ blir det verkligen inte tal om", säger kollegorna i en blandning av skratt och rädsla. De bestämmer sig för uppdraget med ubåtsresan.

Dräkter tas på och gruppen diskuterar strategi- och problemlösningsförmågor. Av solidaritetsskäl är det ingen som pekas ut som gruppens smartaste, utan de beslutar sig för att tackla uppgifterna som de kommer.

2. Året runt-bad

Allt fler tar till sig trenden att bada året runt och bastur har poppat upp över hela Oslo. Några av de charmigaste är de flytande basturna som ligger förtöjda i Oslofjorden, med utsikt över operahuset, Munchmuseet och resten av Oslos silhuett.

”Det känns som om hjärnan startar om”, säger Sverre som älskar att bada under alla årstider och i alla temperaturer.

Här kan du ta med de anställda på en is- eller vinterbadsutmaning på drop in-basis eller boka en privat bastu. En privat bastu har plats för mellan åtta och 25 personer. Besök Oslo Badstuforening för mer information. Isbadet kan kombineras med ett av mötesrummen på Amerikalinjen – Haven, Styrerom eller Gustav – bara ett stenkast från Oslofjorden och Oslos flytande bastur.

Man hoppar i havet från en bastu i Oslo.
 • 3. MUNCH

  Det är nästan otänkbart att ha möte i Oslo utan att uppleva det nya, spektakulära Munchmuseet. Särskilt om du redan har isbadat med konstmuseet i Bjørvika i bakgrunden.

 • MUNCH är nu ett av världens största museer vigt åt en enda konstnär.

 • Besök museet för att få uppleva konst och kultur utspritt på 13 våningar och få studera Edvard Munchs liv och arbete på nära håll, inklusive hans mest ikoniska målning Skriet.

 • Clarion Hotel® Oslo stoltserar med en konstsamling i världsklass och erbjuder över 13 stora och små mötes- och konferensutrymmen.

 • 4. Deichmanbiblioteket

  Oslos nya huvudbibliotek är mycket mer än bara ett hem för böcker.

 • Först och främst är det en imponerande och inspirerande byggnad, både på in- och utsidan.

 • Det är resan värt bara för att se den 19 600 m² stora byggnaden som sträcker ut sig över fem våningar. Ta en kaffe på bottenvåningen, utforska hela byggnaden, vila en stund på designmöblerna och njut av all inspiration som finns att få i biblioteket.

 • Se till att besöka webbplatsen innan besöket för att hitta information om workshops och föreläsningar. Deichman är gratis och välkomnar alla att stanna så länge de vill.

 • Närmaste hotell med utmärkta mötesrum, en fantastisk restaurang och uteservering är Clarion Hotel® Oslo.

5. Bjørvika och hamnpromenaden

Bjørvika är Oslos nya hippa stadsdel. Här får man minst två aktiviteter i en. Ta en promenad och prata samtidigt. Promenera från operahuset, via Barcode och ut till Sørenga. Eller gå ut med huvudstadens nya hamnpromenad i hela dess längd. På sommaren går man förbi två av Oslos vackra stadsstränder och får verkligen uppleva huvudstaden när den är som bäst. Vi rekommenderar att köpa med sig munkar och kaffe från Talormade-bageriet i Bispevika. Det ger en känsla av New York som räcker hela pausen.

6. Nationalmuseet

I juni 2022 slogs hela samlingarna från Nationalgalleriet, Museet för samtidskonst, Arkitekturmuseet och Konstindustrimuseet ihop under ett tak på det nya Nationalmuseet. Det är Nordens största konstmuseum och ligger på Aker Brygge. Här finns landets mest omfattande samlingar av konst, arkitektur och design – inklusive nationalskatten målningen Brudfärden i Hardanger av Adolph Tidemand. Det finns även ett separat rum för Edvard Munchs konst.

7. Bollebar

För den som behöver ny energi efter konstturen på Nationalmuseet är Bollebar, som ligger precis utanför, värt ett besök. Här serveras det bullar som smakar alldeles utsökt. I rosa lokaler med cool inredning kan du välja mellan fyllda, toppade, frasiga, strösslade, söta eller salta bullar. Det är en matupplevelse som både ger önskad effekt och är något utöver det vanliga.

I närheten av Nationalmuseet och Bollebar ligger hotellet The Thief. Där finns exklusiva mötesrum, och det går även att boka lokalen FJORD som har en egen takterrass.

8. SYNG

Om ditt företag vill ha en utmaning kan du lyfta mötet till nya höjder under pausen. Bjud in till skrattfest och boka SYNG. Det finns privata karaokerum med plats för fyra till 15 personer. Var dock beredd på att stå ut med kollegor som nynnar på ABBA:s Dancing Queen under resten av workshopen …

9. Hyr en egen biograf

Om ni vill avsluta mötesdagen på ett riktigt unikt sätt kan ni ordna en intim och privat bioupplevelse. Hotellet Sommerro har ett eget filmvisningsrum med bekväma art deco-fåtöljer och heltäckningsmatta på väggarna. Man kan hyra biografen för allt från presentationer och lanseringar till privata filmkvällar. Hotellet har sammanlagt åtta historiska rum som kan hyras för möten och evenemang i olika storlekar.

Missa inte den här fantastiska berättelsen om Dominic Gorham, Sommerros gästrelationschef, om när han träffade sångerskan Adele och den tidigare presidenten Barack Obama, samt om hemligheterna bakom riktigt bra service.

10. Paradoxmuseet

Paradoxmuseet ligger mitt i centrala Oslo och kommer definitivt att ge dig en hel att tänka på och massor av skratt under pausen. Museet har över 70 paradoxbaserade utställningar och lämpar sig för alla åldrar. Här kan besökarna flyta upp och ner medan de håller i en ballong, lägga huvudet på en tallrik och gå genom en snurrande tunnel. Museet ger sina besökare en ovanlig upplevelse, mycket att prata om och fantastiska bilder för sociala medier.

”Ta en bild medan jag sticker upp huvudet här”, säger Adrian. Hans kollegor skrattar och tar bilder. Samtalen har gått vidare till helt andra ämnen än jobbet och det är tydligt att det är ett välkommet socialt avbrott.

Kollegor har kul på Paradox Museum i Oslo.

Skapa god mötesdynamik

Strawberry har ett antal hotell i centrala Oslo med konferens- och möteslokaler. Dessutom finns det flera nya hotell precis utanför centrum, till exempel Quality Hotel™ 33 Økern. Alla hotellen ligger fortfarande inom ett kort avstånd från Oslos kreativa pausalternativ. Men innan man planerar sitt möte bör man ha några saker klart för sig, enligt hotellchefen på Clarion Hotel® The Hub, André Schreiner.

”Det viktigaste är att veta vad du vill få ut av mötet. Vad är mötets mål och syfte? Om du har det här klart för dig när du kontaktar hotellet kan vi använda den informationen för att sätta ihop ett möte med ett format som är rätt för dig. Den här planen styr ditt upplägg och schema. Då kan vi både underlätta och ge tips och råd om hur mötet kan genomföras. Det finns fantastiska möjligheter för de som vet vad de vill få ut av mötet”, säger Schreiner.

Strawberry tar sedan hand om alla praktiska detaljer, inte bara lokalerna, och kan även planera era luncher och pauser. Det här gäller oavsett om ni är fem personer eller 500.

För att kunna bearbeta dagen rekommenderar vi alltid någon form av mingel när ni är klara. Vi har ett rum för informella samtal, som kan skapa bra atmosfär och göra att saker efter ett möte går från tal till handling.

Colleagues doing meeting activities in Oslo.

Hotell i Oslo med fantastiska mötes- och konferensrum

Clarion Hotel® The Hub

Var: Biskop Gunnerus gate 3, 0106 Oslo

För vem: Hotellet ligger mitt i Oslo och precis vid Oslo Centralstation för dig som anländer med flyg eller tåg. Passar både mindre grupper och större konferenser.

Varför: Det här är ett nytt och modernt konferenshotell. Här finns Kongressalen, en 900 kvadratmeter stor hall, 22 mötesrum och ett VIP-rum på 80 kvadratmeter. Hotellet har även ett gym och spa. Hotellet är också känt för sin utsikt över Oslo och Oslofjorden. Det finns möjlighet till både lunch och middag på hotellet, med ett spännande matkoncept av stjärnkocken Marcus Samuelsson.

Clarion Hotel® Oslo

Var: Dronning Eufemias gate 15, 0191 Oslo

För vem: Ett nytt, centralt beläget hotell nära Oslo Centralstation. Håll dig i närheten av Munchmuseet och Bjørvika. Passar dem som vill fokusera på konst. Här finns det även ett separat galleri, Sketch, och de har till och med en Munch-målning i receptionen.

Varför: Hotellet har konferenskapacitet för 1 200 personer. Den största hallen rymmer 400 gäster i biosittning och 200 i bankettsittning. Det finns även mindre mötesrum. Hotellet har både en bar och en restaurang.

THE THIEF

Var: Landgangen 1, 0252 Oslo

För vem: Inom gångavstånd från tågstationen Nasjonalteateret. Här kan du bo nära Nationalmuseet och Astrup Fearnley-museet. Hotellet har ett spa och ligger praktiskt taget på vattnet, med bastu i närheten. Här har du och dina kollegor tillgång till restaurang, bar och terrass på taket.

Varför: Ni kan arrangera evenemang för upp till 150 personer. Exklusiva styrelserum och mötesrum som även kan göras mer privata om så önskas. På The Thief finns även FJORD, en lokal med en egen takterrass med utsikt över Oslofjorden.

Quality Hotel™ 33

Var: Østre Aker vei 33, PB 172 Økern (11 minuter till centrum med tunnelbana)

För vem: Det här är ett inspirerande val för den som vill ha absolut allt på ett ställe. Hotell, gym, fina löparspår utomhus, café, restaurang och Top Floor 33, en bar med panoramautsikt över Oslofjorden.

Varför: Quality Hotel™ 33 har utsetts till ett av huvudstadens bästa utbildnings- och konferenshotell. Konferensavdelningen har 17 moderna konferensrum med den senaste tekniken och med en total kapacitet på upp till 980 deltagare. Här kan ni skräddarsy er mötesplan för allt från små mötesrum till de som är mycket större. Lokalerna är ljusa, luftiga och moderna.

Besöker du Oslo i jobbet? Här kan du utforska mötesrum och konferenslokaler.

Senaste artiklarna