I början av december stod det tomma granar i 190 hotell runt om i Norden. Närmare julafton hade de förvandlats till riktiga julgranar, med totalt 60 200 klappar under sig! Som ett resultat av alla besökares givmildhet har Strawberry donerat 602 000 norska kronor till UNICEF.

Ensam julgran söker klappar
En julgran i gott sällskap av julklappar som med värme ska skänkas bort.

En viktig jultradition


De flesta av oss förknippar julen med traditioner, värme, god mat och inte minst julklappar. Tyvärr är det inte verkligheten för alla. Därför har vi på Strawberry som jultradition att samla in gåvor till barn som behöver lite extra julmagi, genom kampanjen Ensam julgran söker klappar. För varje julklapp som läggs under en av våra granar donerar Strawberry 10 norska kronor till UNICEF.


Julen 2018 lades hela 60 200 gåvor under granarna, och vi kunde donera 602 000 NOK till UNICEF-projektet Sweet Dreams, som jobbar för att bekämpa människohandel och trafficking.


Resultatet av årets Ensam julgran söker klappar


Av alla städer i hela Norden så var givarglädjen störst i Örebro. Clarion Hotel® Örebro fick hela 3005 inslagna klappar lagda under granen i hotellets lobby. Hotellets WeCare-ambassadör Natalie Norberg, som också ansvarade för årets "ensamma julgran"-insamling på hotellet, berättar om engagemanget i staden:– För många lokalbor har det blivit en tradition att komma och lägga klappar under vår granen, och de är så glada över att hjälpa oss att hjälpa andra. Det är också förskoleklasser som kommer med gåvor och som pratar om hur olika barn kan ha det. I år var det dessutom flera företag i Örebro som valde att donera värdekort i stället för att ge julklappar till sina anställda. Det värmer!I grannlandet Norge var givmildheten allra störst i Trondheim. Hotellen Comfort Hotel® Trondheim och Clarion Hotel® Trondheim samlade tillsammans in 4400 julklappar.


lonely-christmas-tree-notes.jpg Det går lika bra att skänka gåvokort som julklappar. Pengarna doneras sedan till samma organisation som hotellet skänker julklapparna till.


Gåvokort i grenarna


Gäster som kommer till hotellen under december och gärna vill bidra, men kanske inte hinner eller kan lägga en klapp under granen ska såklart också få vara med. För dem finns gåvokort att köpa i receptionen och som hängs i granens grenar. Quality Hotel™ Galaxen i Borlänge fick in flest donationer från och till grannskapet – fler än 2000 gåvokort hängdes upp i dera gran!


Här kan du se vilka organisationer de olika hotellen har valt att samarbeta med och skänka donationer och julklappar till.


Tusen tack för 2018 års engagemang, generositet och omtanke!