Semestra utan att göra avtryck på miljön i Uppsala, vinnare av One Planet City Challenge 2018! Upptäck stadens historiska arv, vackra parker, Nordens största domkyrka, Uppsala Universitets myllrande studentliv och ett stort utbud av restauranger och barer.

Uppsala Domkyrka
Den ståtliga domkyrkan ligger vackert vid Fyrisån i Uppsala.

Semestra utan att göra avtryck på miljön i Uppsala, vinnare av Världsnaturfonden WWFs tävling One Planet City Challenge 2018! Med sina gröna satsningar på hållbara transporter och förnybar energi är Uppsala ett självklart val för den klimatsmarta resenären.


Ta dig fram på bästa klimatsmarta sätt


I Uppsala tar du dig enkelt fram utan att göra avtryck på miljön. Många av stans sevärdheter finns inom gångavstånd, som museer, studentnationer, shoppinggator och många trevliga restauranger och barer. Missa inte sevärdheterna Uppsala Domkyrka, Universiteteshuset, Uppsala Slott, Botaniska trädgården och Gustavianum!
Annars kan du göra som Uppsalaborna och cykla! Den miljövänliga staden har investerat stort i sina cykelbanor och med korta avstånd är cykeln helt klart det mest populära transportmedlet. På två hjul får du en bättre överblick över staden och tar dig snabbt och enkelt från den ena attraktionen till den andra, på bästa klimatsmarta sätt.


Bo på klimatsmarta Clarion Hotel Gillet


Clarion Hotel Gillet bor du centralt i Uppsala och riktigt nära Uppsala Domkyrka, Fyrisån och Linneträdgården. Hotellets miljöarbete går hand i hand med Uppsalas ambitiösa klimatmål, och är ett självklart val för dig som vill bo klimatsmart.


superiorrum clarion hotel gillet uppsalaChecka in i ett av hotellets snygga Superiorrum.


Clarion Hotel Gillet har ett aktivt miljöarbete enligt miljöcertifieringen ISO 14001, och ställer både höga krav på leverantörer för att minska onödigt förpackningsmaterial och försöker hitta mer miljövänliga alternativ till leveranser. Konferensgrupper får mer grön mat på tallrikarna och hotellets bartenders lever efter hotellets "No Waste Philosophy", vilket innebär att råvaror som blir över på andra avdelningar tas tillvara på i baren för att minska matsvinnet."Jag är så stolt över att arbeta i ett företag som tänker hållbart med ett starkt fokus på framtiden. Att Uppsala även har vunnit utmärkelsen som Årets klimatstad känns ju fantastiskt. Stadens fokus på kunskapsöverföring och starkt regionalt ledarskap har tagit Uppsala hit. Vi som hotell bidrar till framgången genom att ständigt göra förändringar med miljön i åtanke. På hotellet finns en aktiv miljögrupp där nya kreativa idéer lanseras och blir till verklighet", berättar VD Susanne Boije Fredlund.pool selma city spa clarion hotel gillet uppsalaKombinera ditt besök med spa! På hotellet finns Selma City Spa Uppsala, där ni kan njuta av bubbelpool, bastu och spabehandlingar.


bar clarion hotel gillet uppsalaTa en fördrink innan middagen i hotellets bar.
WeCare - hållbarhet på Strawberry


Ett aktivt miljöarbete enligt miljöcertifieringen ISO 14001 går hand i hand med många andra hållbara initiativ inom Strawberry. Vi delar en tradition och kultur att göra mer än det som förväntas av oss - för gästerna, våra medarbetare, samhället och miljön. Vi kallar detta arbete för WeCare. Läs mer om hållbarhetsarbetet på våra hotell här.

restaurant-bar-uppsala-kitchen-and-table-clarion-hotel-gillet.jpg

5 miljövänliga initiativ på Clarion Hotel Gillet

  • Bara LED-belysning i hotellrummen
  • Alla badrum har snålspolande toaletter, kranar och duschar
  • Allt matavfall blir biobränsle som driver Uppsalas bussar
  • Produkter med palmolja är borttaget ur sortimemtet
  • Utelsuter engångsförpackningar i möjligaste mån