West Pride i Göteborg var en storslagen succé. Tillsammans med Stockholm Pride arrangerade man 2018 EuroPride. Den 18 augusti gick den stora Prideparaden av stapeln och återigen förvandlades Göteborgs avenyer och gator till en färgsprakande kärleksfest. "Göteborgarna överöste en med med kärlek", säger MingelMartin, som representerade Strawberry på plats.

West Pride-paraden i Göteborg
Var du en av de 25 000 personerna som marcherade i årets West Pride-parad?

Nöjesprofilen MartinMingelMartin” Edlund, som jobbar på Clarion Hotel® Stockholm, höll i flera evenemang på våra hotell under paraderna i Stockholm och Göteborg. (Här listar MingelMartin höjdpunkterna under Stockholm Pride).


Martin är lyrisk när han beskriver stämningen på West Pride:– Det var första gången jag var på West Pride i Göteborg och det var ju en helt fantastisk upplevelse. Precis som i Stockholm så överöste göteborgarna en med kärlek, och även om paraden är mycket mindre än i Stockholm så var det en magisk stämning. JAG ÄLSKAR GÖTEBORG!Festivalen gick av stapeln 14-19 augusti 2018 och förutom den stora paraden fylldes festivaldagarna av debatter, workshops, konserter och shower. Besökarna kunde också njuta av konstuställningar, pool party och drop in-bröllop bland annat på Clarion Hotel® Post.


MingelMartin (till vänster) under 2018 West Pride-parad.


De bästa bilderna från West Pride-paraden i Göteborg


Var du en av de 25 000 personerna som marcherade i årets West Pride-parad eller hyllade du deltagarna från gator och torg längs med paraden? Oavsett om du var på plats och upplevde årets West Pride och EuroPride eller inte så har vi nedan samlat de bästa bilderna från paraden i Göteborg.
Ses vi nästa år?Strawberry – stolt partner till Pride


Till Strawberry är du välkommen precis så som du är. Vi är övertygade om att våra gästers och medarbetares olikheter bidrar till att skapa unika hotellupplevelser och magiska möten. Mångfald gör oss bättre. Vår dörr står alltid öppen.


Här finns det rum för alla.
Mer om Pride


Prideprofilen om Stockholm Pride 2018: “Blir ödmjukt stolt över stan”


Se allt om Pride och Strawberry


Vill du veta mer om den sprakande folkfesten, Pride? Läs med om historiska ögonblick, Pride-låtar och mycket mer! 


Läs Carolins berättelse om hennes pappa som kom ut sent i livet som homosexuell


Stolta föräldrar till HBTQ-barn: ”Otroligt viktigt att det finns goda förebilder”


Stordalen om Pride-stunden han aldrig kommer att glömma: ”Det blev en viktig markering”


Är du sugen på att besöka West Pride nästa år? Här hittar du alla våra hotell i Göteborg.