Stanna kvar på rätt sida av sundet och upptäck allt den charmiga staden Helsingborg har att erbjuda! Mysiga promenader i slottsträdgården, gyllengul sand, skånska mattraditioner, dans och musik i en vacker miljö? Välkommen till Skåne när det är som bäst! 

View from archway in Helsingborg Castle

Boka hotell i Helsingborg

Se alla våra hotell i Helsingborg och välj din favorit!

1. Kliv in i en kunglig miljö vid Sofiero


Sofiero slott Helsingborg in summertime Foto: Sofiero.se


Sofiero är ett underbart besöksmål för hela familjen med både slott och slottspark. Här lockar trädgårdarna med säsongens blomster och på slottet får du chans att vistas i samma salar som kungaparet, prinsessorna och prinsen en gång i tiden gjorde. År 1973 testamenterade Gustaf VI Adolf nämligen Sofiero till Helsingborgs stad så att alla skulle få ta del av dess charm och spännande historia.


I parken utanför finns även Sofiero Slottsrestaurang som är rankad som en av de bästa restaurangerna i Sverige samt slottsbutiken och Sofiero trädgårdshandel där du kan handla med dig både souvenirer, godsaker och blommor. De små kan i sin tur göra av med spring i benen på Barnens Sofiero med gröna ytor, lekplats och labyrinter.


2. Njut av strandlivet på Tropical Beach


Tropical-Beach--Helsingborg-Anna-Alexandra-Olsson Karibien? Helsingborg!? Foto: Anna Alexandra Olsson


Har du kommit till Karibien eller Helsingborg? Det är svårt att avgöra på Tropical Beach. Stranden, som ligger längst ut på Parapeten i Norra Hamnen, är ett populärt besöksmål i Helsingborg bland både invånare och turister och bjuder på alltifrån restaurang och bar till gyllene sand och tropiska palmer. Perfekt under årets varma dagar när det enda man vill göra är att svalka sig med ett dopp i det blå och en god piña colada i handen!


3. Träffa söta kompisar på Tropikariet


tropikariet-ape-looking-at-camera Allt från lemurer och apor till hajar och krokodiler hos Tropikariet. Foto: Tropikariet


Ett otroligt populärt besöksmål för både små och stora är Tropikariet i Helsingborg! I denna exotiska inomhusdjurpark får du chans att dyka ner till ett korallrev utanför Maldiverna, smyga i en månskensbelyst regnskog och besöka en lemurflock i Madagaskar. Kan det bli mer magiskt än så? Tropikariet är hem för djurarter från hela världen och erbjuder flera spännande avdelningar där du får lära dig mer om deras livsmiljö på ett roligt sätt.


4. Busa loss på Busfabriken


Busfabriken i Helsingborg är det som att kliva in i ett barns drömvärld - här finns hängbroar, klätterställningar, jättebollar, krypgångar, hoppborgar, rutschkanor, studsmattor, bollhav och trampbilar i en enda salig blandning. Perfekt när regnet öser ner eller när barnen behöver göra av med lite extra överskottsenergi!


Kitchen-table-clarion-grand-helsingborgThe Social Bar & Bistro på Clarion Grand Hotel® Helsingborg


I närheten ligger den mysiga restaurangen The Social Bar & Bistro på Clarion Grand Hotel® Helsingborg där du får möjlighet att njuta av goda rätter på kvalitativa och lokala råvaror, i en skönt avslappnad atmosfär. Helt klart ett perfekt avslut efter några timmars bus och lek!


5. Få en fantastisk utsikt från Kärnan


Karnan slott curved entrance and stairs Helsingborg Foto: Ole Jais


Kärnan är ett av Helsingborgs mest kända landmärken och ger dig en häftig utsikt över staden och sundet. Tornet är 35 meter högt och byggdes för att användas som försvarstorn för mer än 700 år sedan och här kan du boka en guidad tur eller upptäcka tornet på egen hand med hjälp en audioguide. Den äventyrliga spiraltrappan tar dig upp genom de fyra olika våningarna tills du till slut når takterassen med sin fantastiska utsikt!


6. Fredriksdal med Mikaeli marknad


Mikaeli marknad man selling groceries HelsingborgFoto: Anders Ebefeldt


Fredriksdal är ett vackert friluftsmuseum som också är ett av Sveriges största. Det är ett perfekt utflyktsmål i Helsingborg för dig som vill njuta av natur och kultur och få en närmare inblick i de charmiga gamla stadskvarteren. Här kan du också strosa runt i kryddträdgården och rosariet eller titta på djuren i den skånska lantgården. Befinner du dig i Helsingborg under hösten har du dessutom möjlighet att besöka den historiska skördefesten Mikaeli marknad. Här blandas skånska mattraditioner, hantverk, dans och musik i en vacker miljö - en mysig upplevelse för hela familjen!


Tips på centrala boenden i Helsingborg


EDIThotel-lobby-clarion-grand-helsingborg* Clarion Grand Hotel® Helsingborg*


Du som vill kombinera ditt besök i Helsingborg med en trevlig hotellvistelse har flera centralt belägna alternativ att välja på. Clarion Grand Hotel® Helsingborg är till exempel ett pampigt och elegant hotell mitt på Stortorget med gångavstånd till många av stadens sevärdheter och besöksmål.


Även trendiga hotellet Comfort Hotel® Helsingborg har ett perfekt utgångsläge för att upptäcka Helsingborg med bara 500 meter från Helsingborgs centralstation och ett stenkast från stadens butiker, restauranger och barer. Clarion Hotel® Sea U är Helsingborgs största hotell med en fantastisk utsikt över sundet.

Boka hotell i Helsingborg

Se alla våra hotell i Helsingborg och välj din favorit!