strawberryLogostrawberryLogo
Medlemskap
Smårätter att dela på restaurang AMA i centrala Helsingborg.

AMA – japanska och peruanska smaker i Helsingborg

Boka nu

AMA erbjuder exotiska smaker i en modern miljö mitt i centrala Helsingborg. Här kan du njuta av havsutsikt, goda drinkar och en perfekt mix av det japanska och sydamerikanska köket med nordiska ingredienser.

Exotiska smakupplevelser

På AMA serveras mat och dryck med inspiration från Nikkeiköket och det utsökta som havet har att erbjuda. Menyn är full av färgglada och smakrika mellanrätter på färsk fisk och skaldjur från Raw Baren. Frestas du mer av det varma köket behöver du inte vara orolig – det serveras även kött, fisk, fågel och grönsaker tillsammans med spännande potatisrätter. Missa inte favoriter som Ceviches & Traditio Sashimi och kom ihåg, maten gör sig allra bäst i sällskap av en Pisco Sour!

Restaurang med magisk havsutsikt

AMA har ett fantastiskt läge i Helsingborgs hamn. Njut av mat och dryck i eftermiddagssolen på sommarens uteservering, eller slå dig ner inne vid det öppna köket som är hjärtat av restaurangen. De exotiska rätterna kombineras med lokala nordiska ingredienser som tillsammans bjuder på en spännande upplevelse i en modern miljö. Till maten finns ett härligt utbud av cocktails inspirerade av smakerna från köket – så räkna med en mix av örter, ingefära, chilli och exotiska frukter även i dryckesväg.

Var kommer namnet AMA ifrån?

Namnet har sina rötter långt tillbaka, över 2000 år sedan, när fridykande kvinnor handplockade ostron och pärlor längs med den japanska kusten. Tekniken uppmärksammades och dykarna fick namnet “AMA” som betyder “havskvinnor” på japanska. Så var kommer de peruanska smakerna in i mixen? Många japaner emigrerade till Peru under 1900-talet vilket blev startskottet för det hyllade Nikkeiköket – japanska rätter lagade med peruanska ingredienser.

Modern inredning på restaurang AMA i centrala Helsingborg. Mat på restaurang AMA i centrala Helsingborg. Exotiska drinkar på restaurang AMA i centrala Helsingborg. Middagsgäster på restaurang AMA i centrala Helsingborg.

AMA

Helsingborg

Meny

Öppettider

Öppettiderna kan variera på helgdagar och i särskilda perioder. Kontakta oss för aktuella öppettider.

Kontakt

 • locationPinAdress
  Kungsgatan 1, 252 21 Helsingborg
 • contactPhoneTelefon
  +46 42 40 52 600
 • emailContactE-post
  helsingborg@amarestaurant.se
 • calendarBokning
  Boka nu
 • 3 snabba om AMA

  • Exotisk smakupplevelse i både mat och dryck
  • Fräschhet från Japan och sting från Peru i kombination med nordiska råvaror
  • Havsutsikt från kajkanten mitt i centrala Helsingborg