Det finns inte en typ av gäst. Och därför har vi inte heller bara en typ av hotell. Vilken hotellvistelse är du på jakt efter? 

Ben från brygga på sommaren

Om det är något vi har lärt oss under alla våra år i hotellbranschen är det att ingen gäst är den andra lik. Vissa vill bara ha ett centralt beläget rum med en skön hotellsäng så att de snabbt kan ta sig dit och stupa i säng efter konserten. Andra vill ha flygplatshotell med parkering och restaurang för att enkelt kunna sova, äta och parkera bilen i samband med affärsresor eller semestrar.


Sedan finns det gäster som vill ha ett hotell där det är mycket på gång, både på och utanför hotellet medan andra älskar att få våfflor och kvällsmat utan att behöva gå ut. Det finns också de som vill bli bortskämda med en lyxupplevelse, från incheckning till utcheckning. Vår målsättning är att möta alla dessa olika gäster utifrån deras behov och önskemål. Våra gäster är ju trots allt det viktigaste vi har.


Comfort Hotel®: Urbant och prisvärt


Comfort Hotel Till vänster: Rum på Comfort Karl Johan i Oslo.


Artister, konsertbesökare, turister och weekendresenärer finns det gott om på Comfort Hotels mer än 30 hotell. Dessa hotell hittar du i huvudsak i små och stora städer i Norge, Sverige, Danmark – och så ett i Litauen. Hotellen har ett centralt läge mitt i stadskärnan för att minimera avståndet till kollektivtransport, butiker, restauranger och uteställen. Denna kedja har de prismässigt mest överkomliga hotellrummen där du får det du betalar för: En skön säng, en ordentlig hotellfrukost och ett centralt läge mitt i staden.


Många har också fräscha gym där du kan träna helt gratis. Och du förresten – kedjan rymmer även ett antal trevliga hotell med beteckningen Comfort Hotel Xpress. På dessa serveras inte frukost, men det går bra att köpa en enkel frukost i lobbyn.


Quality Hotel™: Mjukglass och styrelsemöten – en självklar kombination!


Om du någon gång konfererar på Quality Hotel får du inte missa snacksen som har ställts fram till konferensdeltagarna. Här kan du nämligen mumsa i dig så mycket popcorn och mjukglass du vill! Nöjet att få göra sin egen mjukglass brukar ha en uppiggande effekt även på de allra tröttaste konferensdeltagarna.


Flertalet av våra totalt 60 Quality Hotel ligger i utkanten av städerna och vid flygplatserna, vilket passar bra när det står möten och konferenser på dagordningen. Vissa har även specialiserat sig på att vara extra familje- och barnvänliga så att både små och stora vattendjur kan leka, stoja och simma så mycket de bara orkar.


Clarion Hotel®: Pulserande och elegant i staden


Nästa gång det är dags för en öl efter jobbet eller en weekend i en skandinavisk storstad rekommenderar vi att du tittar närmare på Clarion Hotel. Många av dessa hotell laddar nämligen upp inför helgen med öppen afterwork, DJs och skön stämning i baren. Passion och puls är också passande nyckelord som väl beskriver denna hotellkedja med runt 25 hotell. Här är det konserter, event och mycket som händer, framförallt på de stora hotellen.


Ett typiskt Clarion Hotel har ett centralt läge mitt i storstaden och du kan hitta nästan allt du behöver innanför hotellets väggar. Vi pratar om hippa restauranger, barer och områden med grym hängfaktor, oemotståndligt goda frukostar, fina gym och ofta bastu. Vissa har även spa och pool.


tap-room-clarion-hotel-amarantenExotiska drinkar är inte en ovanlig syn hos Clarion Hotel. På bilden ser du bartenders på Clarion Hotel Amaranten i Stockholm.


Är nygräddade våfflor och gratis kvällsmat något för dig? Inom Clarion Hotel hittar du också runt 50 hotell med beteckningen Clarion Collection®. Vissa av dem har tidigare använts som fängelse eller varit bostad för rika och kända personer, medan andra har fungerat som stamhotell och ställen där kända artister, författare och konstnärer har varit verksamma.


Samtliga Clarion Collection Hotel ställer på eftermiddagen fram fika, det vill säga godsaker som våfflor, croissanter eller pannkakor. Men inte nog med det. Varje kväll kan även alla nattgäster låta sig väl smaka av kvällsmat med minst en varmrätt. Har du betalat för att bo på ett Clarion Collection Hotel betalar du inget extra för denna lilla lyx. Detta är väldigt skönt när du reser ensam och inte orkar gå på jakt efter en restaurang eller när du är trött efter en lång dag och bara känner för att äta på hotellet så nära hotellsängen som möjligt.


Fristående hotell: Spa, fjäll och lyx


Till sist har vi våra fristående hotell som inte tillhör någon kedja med enhetligt koncept. Dessa är rätt och slätt unika, varje hotell har sin egen stil, egna faciliteter och ett eget utbud av upplevelser för gästerna. Hotellen ligger ofta vid havet eller på högfjället, men kan ibland även återfinnas i en stad. Är du nyfiken på dessa härliga hotellalternativ kan du läsa vidare här.


Yasuragi och Copperhill Mountain Lodge Till vänster: Spa på Yasuragi utanför Stockholm. Till höger: Vinteridyll på Copperhill Montain Lodge i Åre


Vill du ha fika, konferenshotell på hemmaplan, ett prisvärt och bra hotellrum, spännande restaurangkoncept eller ren lyx? Oavsett vilken typ av gäst du är och vilken slags hotellvistelse du föredrar hoppas vi att du hittar något du gillar hos oss.